Scrisoare de intenţie



"Omenirea este un amestec ciudat de sori şi pietre de o varietate atât de infinită încât nu mai ştim unde un om încetează să mai fie piatra şi devine soare. Nu ştim nici măcar dacă sorii au fost creaţi pentru nevoia pietrelor de a fi încălzite sau pietrele pentru nevoia sorilor de a răspândi căldură. Ştim numai că, sori ori pietre, suntem cu toţii fără rost în lume de îndată ce rămânem unii fără ceilalţi." (Panait Istrate)

Stimată doamnă, stimate domnule, dragi prieteni,

O Zi bună să vă dea Dumnezeu, cer înalt şi idealuri pe măsura Cerului Cristalin!

ARTA-TRANSFORMĂRII este felul lui Dumnezeu de a se descoperii omului, în jocul Lui cu cerul şi cu oamenii, şi Primul Principiu din care s-au ivit în copilăria umanităţii cei trei eoni distincţi primordiali: Existenţa-Forma-Beatitudinea (PP-EFB). Aceasta este de altfel prima triadă, care poate fi transformată în următoarele triade: materie-energie-informaţie; creaţie-procreaţie-casă; sănătate-dragoste-bani. Căci acestea sunt cele trei fericiri. Şi în toate trei există Dumnezeu.
PUTEREA DE REZONANŢĂ a artei de a trăi şi a iubi nu poate dobândi viaţă publică fără susţinerea unor admirabili prieteni, care să-şi apropie darul lor într-o aspiraţie unică: aceea ca VALORILE UNIVERSALE ale religiei, artei şi ştiinţei româneşti şi europene să vibreze cu demnitate în lume, în armonie deplină cu OAMENII, Cerul Cristalin şi DUMNEZEU.
Simbolic, pentru a apăra VALORILE UMANE - IUBIREA, VISUL, ARTA, PACEA, LIBERTATEA, DREPTATEA şi ADEVĂRUL CREAŢIEI - vă solicit un sprijin financiar pentru a crea şi dezvolta o platformă online, site “TERRA MIRABILIS HABITAT – Comunitate autosustenabilă – PROCESSIO PER CONVERSIO – Ediţie Solară – Prietenii aurice şi proteice în artă şi ştiinţă”, în cadrul căreia să publicăm împreună la o Editură Virtuală o serie de articole şi cărţi cu tematica mai sus amintită, printre acestea cartea “semnal” – “Agonia Uniunii Europene – O sută de ani sub sabia psihotronică” (360 de pagini în trei volume ilustrate cu imagini din sculpturile lui CSM) Primul volum este deja publicat, începând cu 9 decembrie 2013, pe revista Confluenţe literare, în opt “Scrisori de tranziţie din Mileniul III către Prinţesa X”. Iar următoarele două volume urmează să le public, în coautorat, sau chiar cvadriautorat, semnate de mai mulţi colaboratori şi prieteni ai Artei-transformării PP-EFB.
Dacă am văzut că de şapte ani criza financiară mondială nu încetează, ba chiar se amplifică, ca la comunişti, în “cincinale”, am decis ca începând cu data de 19 februarie 2015 să trec pe blog contul meu în lei şi în valută.
La urma urmei, conştiinţa şi recunoaşterea valorilor sunt pietrele de temeile pentru fiecare familie, comunitate şi naţiune, fără de care omenirea nu poate supraveţui.
Vă mulţumesc pentru interesul acordat acestui proiect cultural european pe care sper să-l pot merita în întregime sau măcar într-o oarecare măsură.
Cu prietenie şi admiraţie, al dumneavoastră Constantin Sandu Milea
Tel: 0744994454

Cont curent la Banca Română de Dezvoltare BRD Grupe Societe Generale, pe numele Sandu-Milea Constantin: în lei: RO58BRDE080SV45322990800; şi euro în valută: RO16BRDE080SV36875130800

miercuri, 4 ianuarie 2012

Scrisori catre fiii mei

                Scrisori catre fiii mei

  Motto: “ Daca o sa spuneti aceasta poveste unui ciot uscat, o sa faca din nou frunze si radacini “ ( Henri Michaux )  

  Fiii mei, indelung purtat-am  grijile vietii, cautand neincetat sa inteleg rostul Artei-transformarii Primului Principiu din care s-au ivit cei trei eoni distincti: existenta, forma si beatitudinea. Iata, ma apropiu de sfarsitul vietii si pentru aceasta depun coroana ca pe un semn de lumina. Purtati-o cu glorie si smerenie. Va instiintez insa ca la nasterea voastra zeii numere inlantuiti in marele timp al universului tehnologic mi-au dezvaluit soarta care va asteapta.
   Pe tarmul oceanului virtual care inconjoara lumea aceasta ce  se arata a fi pe pamant fara centru iar in cer intr-un razboi al focului stelar, fiecare dintre voi veti intalni intr-o zi o fecioara de lumina, razboinica si fermecatoare: luati-o de sotie, deoarece zeii numere…v-au destinat-o voua . Dar luati seama de doua lucruri importante ce vi le spun in ceasul din urma: sa nu va luati niciodata o fecioara de aceeasi origine cu a voastra, promiteti-mi ca nu ve-ti face lucrul acesta.  Si al doilea lucru, promiteti-i si fecioarei ca nu ii veti deconspira niciodata originea ei, si orice va va face, fiti linistiti si nu va impotriviti ei. Veti vedea in curand ca ea va fi fericirea vietii voastre.
   Imbratisati acest dar al cerurilor, in cea mai lunga noapte de cristal. Si veti vedea cum dragostea umana va va da viata, iar iubirea cereasca va va da moartea din dragoste primita ca pe un semn de lumina ce intrece toate luminile !
   In cursul anilor, sapte copii va vor naste sub apa aceasta misterioasa fecioara razboinica, calauzita de o Stea arzatoare cu opt raze, si pana la trei luni  vor trai primii sase copii, aruncandu-i iarasi, pana la unu, in apa marii, cu mana ei de mama, si doar  al saptelea va trai, ca printr-o minune cereasca. Cand insa misterioasa femeie il va naste pe al optulea copil, in luna a noua, sa uitati de promisiunea facuta mie, si de promisiunea facuta ei, cu inima inspaimantata, sa strigati catre ea:
 “ Spune-mi, cine esti tu, tainica si groaznica femeie, facuta din aceiasi groaznica lumina din care e facuta si Luna, si de ce-ti ucizi copiii inecandu-i in apa marii la doar trei luni ?  O, lasa viata macar acestui ultim copil de lumina ! “
   Atunci femeia va privi trista in ochii barbatului sau si neintarziat va raspunde:
   “ Fie precum doresti, print al luminii. Dar ti-ai calcat promisiunea de a-mi pastra originea curata si acum trebuie sa te las singur. Pentru ca trebuie sa sti, in ceasul din urma,  cea de-a doua fatza nevazuta a Lunii: eu sunt zeita pamantului venita din cer, facuta din aceiasi groaznica lumina din care e facut si Luna, sunt plina de senzualitate de bogatie si de mister in unu in doi si in trei. Eu aduc vantul si ploaia si roua pe flori  si tot eu aduc cresterea si nasterea pamanteasca si chinul de-a fi muritori.  Cand cei opt zei ai pamantului au rapit Marelui Zeu  pe Marea Zeita, al carui izvor al laptelui da tineretze vesnica, aceasta a cerut drept jertfa viata primilor sase copii proveniti din pantecele Marilor Mame ramase pe pamant. Si cand puternicul sfant, a carui suprapamanteasca forta se intrece cu forta nucleara a zeilor numere inlantuit in marele timp al universului tehnologic, a observat lucrul acesta, a rostit acest groaznic blestem asupra hotilor: “ Coborati-va in nastere pamanteasca si suferiti chinul de-a fi muritori ! “ Zeii numere inlantuiti in marele timp, cei care m-au adus aici pe pamant printre voi, s-au intors acum din somnul lor de moarte prin anamnezis si mi-au cerut: “ Fii milostiva cu noi, zeita a lunii argintii, dezleaga-ne de blestemul Marelui Sfant, dezbraca haina omeneasca, naste-ne si ucide-ne apoi  numaidecat si arunca-ne in sfintele valuri ale oceanului nemarginit de eter-aer-foc-apa, ca sa putem scapa cat mai curand de chinul de a fi muritori ”
   Asa mi-au castigat inima zeii numere inlantuiti in marele timp, iar eu le-am raspuns:
   “ O, zei, calatori neinfricati, indeplinesc dorinta voastra, dar mai inainte de a face lucrul acesta cautati-mi un barbat vrednic de mine, ca in samanta lui de Inteligenta luminoasa sa va pot concepe pe voi, zeificati, cate o optime din fiinta fiecaruia intru intruparea fiului omului de obarsie cereasca”.
   “Acum intelegi de ce totul a trebuit sa se intampla asa pe pamant, print al luminii !. Ia-ti acest al optelea copil luminat si fii fericit: Ceasul despartirei noastre a batut din aripa de aur a timpului sacru, acum trebuie sa te parasesc ! …Ei sunt aici, s-au intors printre noi si  ma cauta!”  
   Fiul cerului  va fi un razboinic luminat, fara pereche, asa cum a fost si mama lui.
   Fiii mei, datoria mea ce o am fata de voi acum lupta in inima mea cu iubirea si ma tem ca singura jertfa a acestei lupte aprige cu civilizatia iubirii va fi viata mea…
        ( text prelucrat dupa epopeea Mahabharata)


Niciun comentariu: