Scrisoare de intenţie



"Omenirea este un amestec ciudat de sori şi pietre de o varietate atât de infinită încât nu mai ştim unde un om încetează să mai fie piatra şi devine soare. Nu ştim nici măcar dacă sorii au fost creaţi pentru nevoia pietrelor de a fi încălzite sau pietrele pentru nevoia sorilor de a răspândi căldură. Ştim numai că, sori ori pietre, suntem cu toţii fără rost în lume de îndată ce rămânem unii fără ceilalţi." (Panait Istrate)

Stimată doamnă, stimate domnule, dragi prieteni,

O Zi bună să vă dea Dumnezeu, cer înalt şi idealuri pe măsura Cerului Cristalin!

ARTA-TRANSFORMĂRII este felul lui Dumnezeu de a se descoperii omului, în jocul Lui cu cerul şi cu oamenii, şi Primul Principiu din care s-au ivit în copilăria umanităţii cei trei eoni distincţi primordiali: Existenţa-Forma-Beatitudinea (PP-EFB). Aceasta este de altfel prima triadă, care poate fi transformată în următoarele triade: materie-energie-informaţie; creaţie-procreaţie-casă; sănătate-dragoste-bani. Căci acestea sunt cele trei fericiri. Şi în toate trei există Dumnezeu.
PUTEREA DE REZONANŢĂ a artei de a trăi şi a iubi nu poate dobândi viaţă publică fără susţinerea unor admirabili prieteni, care să-şi apropie darul lor într-o aspiraţie unică: aceea ca VALORILE UNIVERSALE ale religiei, artei şi ştiinţei româneşti şi europene să vibreze cu demnitate în lume, în armonie deplină cu OAMENII, Cerul Cristalin şi DUMNEZEU.
Simbolic, pentru a apăra VALORILE UMANE - IUBIREA, VISUL, ARTA, PACEA, LIBERTATEA, DREPTATEA şi ADEVĂRUL CREAŢIEI - vă solicit un sprijin financiar pentru a crea şi dezvolta o platformă online, site “TERRA MIRABILIS HABITAT – Comunitate autosustenabilă – PROCESSIO PER CONVERSIO – Ediţie Solară – Prietenii aurice şi proteice în artă şi ştiinţă”, în cadrul căreia să publicăm împreună la o Editură Virtuală o serie de articole şi cărţi cu tematica mai sus amintită, printre acestea cartea “semnal” – “Agonia Uniunii Europene – O sută de ani sub sabia psihotronică” (360 de pagini în trei volume ilustrate cu imagini din sculpturile lui CSM) Primul volum este deja publicat, începând cu 9 decembrie 2013, pe revista Confluenţe literare, în opt “Scrisori de tranziţie din Mileniul III către Prinţesa X”. Iar următoarele două volume urmează să le public, în coautorat, sau chiar cvadriautorat, semnate de mai mulţi colaboratori şi prieteni ai Artei-transformării PP-EFB.
Dacă am văzut că de şapte ani criza financiară mondială nu încetează, ba chiar se amplifică, ca la comunişti, în “cincinale”, am decis ca începând cu data de 19 februarie 2015 să trec pe blog contul meu în lei şi în valută.
La urma urmei, conştiinţa şi recunoaşterea valorilor sunt pietrele de temeile pentru fiecare familie, comunitate şi naţiune, fără de care omenirea nu poate supraveţui.
Vă mulţumesc pentru interesul acordat acestui proiect cultural european pe care sper să-l pot merita în întregime sau măcar într-o oarecare măsură.
Cu prietenie şi admiraţie, al dumneavoastră Constantin Sandu Milea
Tel: 0744994454

Cont curent la Banca Română de Dezvoltare BRD Grupe Societe Generale, pe numele Sandu-Milea Constantin: în lei: RO58BRDE080SV45322990800; şi euro în valută: RO16BRDE080SV36875130800

miercuri, 21 martie 2012

A sasea resemnare sau ultima calatorie gratuita in jurul soarelui, cu un singur bilet de intrare in Statia finala: Sfantul Soare

                                             Coloana ingerilor melancoliei
    Dupa cumunism si capitalism criza numita viata a invins moartea care venea la comanda. Iar acum am intrat cu totii, resemnati, cu viii si cu mortii laolalta in cea de a doua moarte despre care scrie in Biblie la apocalipsa ca este Iazul de foc. Iazul de foc este de fapt chiar forma de foc a adevaratei ape prin care vom primii odata la o mie de ani botezul focului sacru prin flacara alba, flacara neagra si flacara vie, dupa care, trecand prin cea de a treia moarte -  moartea spirituala -  vom intra in Imparatia sufletelor de lumina fara de sfarsit, unde nu exista nici viata si nici moarte. Acum, la sfarsitul istoriei unei mari inselatorii umane, viata pe Pamant a devenit, poate, cea mai misterioasa aventura umana din istoria sa. Sa traiesti pe pamant este tot mai scump, dar cu toate neajunsurile cotidiene viata include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an. O calatorie gratuita pe care noi, pamantenii, din pacate nu prea stim sa o folosim, pentru a culege roadele nestemate ale soarelui care palpie de fiinte innaripate pline de lumina si caldura proprie.

   O calatorie gratuita in jurul soarelui, cu un singur bilet de intrare in Statia finala – Sfantul Soare – ar putea sa fie posibila chiar in acest an. Exista, cred eu, in fiecare dintre noi o Coloana a Soarelui de vis prin care ne putem aduna lumina din soare, apoi ne putem indeparta prin razele corpului nostru luminos la orice distanta, prelungindu-ne, precum o raza de lumina care da roata Pamantului, prin propria noastra Coloana infinita, de pe axa Pamantului pe axa Cerului Cristalin, reusind astfel sa ne creem propria noastra Holograma energetica si sa ne conectam astfel  prin aceasta cu intregul Univers. Ceea ce stim noi este doar faptul ca razele corpului nostru luminos cresc si descresc odata cu spatiul curbat care sta intre noi si un alt corp luminos, cum e Luna sau Soarele sau o alta fiinta luminoasa. Dar de ce cresc si descresc aceste raze luminoase din fereastra in fereastra numai D-zeu stie, noi nu stim ! Traind astfel in Marea Roata, la orizontul marilor mistere, este legitim si obligatoriu sa ne intrebam fiecare dintre noi: ce se va intampla cu constiinta noastra incepand cu  22 decembrie 2012 cand vom parcurge impreuna Marea Trecere la confluenta / interfereta dintre plasma solara si magnetismul biotopului nostru terestru ?

    Mai exista, oare, a treia Cale de urmat dupa aceasta Mare Trecere, in sens invers, din universul tehnologic in universul Artei- transformarii ? Vom putem noi depasi aceasta a treia mare depresie care ne maltrateaza constiintele preschimbandu-le in inimi imbolnavite de o singuratatea atomica pe care nu o vedem dar o simtim cum ne macina sufletele la o altfel de Moara sociala de macinat indivizi ? Nu este nevoie de mare stiinta genetica ca sa ne dam seama ca noi suntem acum jertfa pe altarul omenirii pentru arderea de tot prin secerarea, recoltatarea, tescuirea, innobilarea si purificarea corpului nostru spiritual, doar pentru a produce in final mereu alte fiinte extraterestre intr-o altfel de Uzina vie, folosind ca materie prima material genetic recoltat din lagarele comuniste si capitaliste pentru pregatirea unei alte asa zise „ elite” mondiale, extra si intra terestre, care reprezenta de fapt doar 1% din omenire. Pana cand noi, restul lumii, ne vom putea resemna cu aceasta implicarea fortata in aceste trei mari experiente: o experienta  la limita mortii ( ELM ) ; o experienta in afara corpului ( EAC ) si o stare modificata a constiintei ( SMC ) prin care trece omenirea de aproape sase mii de ani ?

    Dar cate resemnari, depresii, experiente traite si cai mai poate indura azi omul de la zeu, omul crestin, omul din om si omul fara destin ? Dar o familie, un popor, o natiune, un continent, o Planeta ? Cunoscand faptul ca intreg Universul este Constiinta in expansiune infinita, iarasi ma simt obligat sa pun intrebarea legitima si obligatorie pentru noi toti de altfel: cum s-ar putea intra in constiinta amaratei asteia de Planeta dualista locuita in acest moment de peste sapte miliarde de oameni, fara a sacrifica trei sferturi din omenire, care se pare ca in curand vor trai o experienta la limita mortii ( ELM ) , pentru ca in final sa putem ajungem cu adevarat oameni liberi si deplini constienti de misiunea noastra pe Pamant ?  Desi am mai  vorbit despre asta, o repet: Inconstienta este o tara, o patrie, constiinta, un exil, iar Eternitatea este chiar Cheia cu care fiecare popor va sti cum sa intre in istoria culturii universale si a civilizatiei lumii prin acest exil perpeuum care ne cheama pe toti acum sa infaptuim cea mai mare si cea mai periculoasa revolutie care a existat vreodata pe Pamant: revolutia constiintei cosmice.

   Ar putea omenirea suporta aceasta Stare modificata a constiintei ( SMC ), sub implant informatic, pentru a trai o experienta la limita mortii ( ELM ) si a reusi in final aceasta  Mare Trecere, in sens invers,  din universul tehnologic, in care suntem eliberati catre nimic, in universul Artei-transformarii Primului Principiu din care s-au ivit in copilaria umanitatii cei trei eoni disticti: existenta, forma si beatitudinea ? Acum, dupa comunism si capitalism, toata lumea incepe sa vada ca de fapt capitalismul cu intregul lui arsenal tehnologic, asa cum il descrie Marx, nu a existat niciodata, iar universul tehnologic este doar o inventie, o nascocire diabolica pentru a elibera omul catre nimic: nu va trece nici cinci ani si, pe Pamant, vor fi peste doua miliarde de oameni care vor tanji dupa munca si pensi si nu le vor mai gasi nicaieri. Iluzia ca ne vom mai putea elibera vreodata din ciclul devenirilor, din ciclul reincarnarilor si din vesnicul balans intre mai bine si mai rau a celor multi, sub masca celor mai nefaste utopii politice, asa cum au fost fascismul, comunismul si capitalismul, a caror esenta isi au originea in Paradisul prin distrugere, s-a sfarsit pentru totdeuna.

   Un capitalism mondial, condus de niste dictatori misteriosi ai statului, va face mai multi morti decat isi pot inchipuii in cele mai negre vise profetii crizei. Intrebarea care se pune acum nu mai e „ cine trage primul cu Torpila lui Sharov” ;  sau: „ daca trage cineva, misc – daca misca cineva, trag „ ; sau: „ e timpul sa discutam la Masa Rotunda despre inventarea altor arme scalare si razboaie psihotronice de manipulare si control al mintii prin tehnologia Haarp„ . Intrebarea legitima si obligatorie pentru noi toti este urmatoarea: cat timp vor mai putea rezista la Bariera atomilor multimii cele aproximativ  400 de popoare inlantuite si inghitite in sfera de putere a Timpurilor Moderne, fara o cunoastere stiintifica a genelor primordiale specifice fiecarui popor, pentru identificare urgenta a omului de la zeu, a omului religios, a omului din om si a omului fara destin ?  Este imperios necesara aceasta cunoastere a genelor primordiale, pentru a se putea restabili cat mai grabnic cu putinta o noua ordine secreta in lucruri si fiinte si o alta scara creaturala si valorica in noua configuratie a lumii in care traim toti, dat absolut toti, cu viii si cu mortii electrici laolalta.

   Prin resemnare poti rezista un timp, traind o experienta la limita mortii, in fata maladiilor creatiei sau a altor forme mascate de depresie, de lasitate sau supunere oarba, dar fara o cunoasterea fundamentala a Artei-transformarii si a Istoriei ideilor si a credintelor religioase nu poti muri impacat nici macar de prima moarte, daramite de a doua moarte despre care scrie in Biblie ca este Iazul de foc. Se zice ca un om nu poate avea mai mult de sapte vieti ( adica mai putin cu doua decat  „ pisica lui Schrodinger „ , care are noua ) . Prin urmare, un om se poate resemna doar de sapte ori in viata. Deci,  putem invata cum se poate muri existand de sapte ori intr-o singura viata traita sub spectrul Marii Ignorantei, dar in final ramanem toti datori cu o moarte integrala: una solara, in spatiul supralunar, pe un „ loc fara de loc”, intr-un „ totpos atops”, adica in Occident, acolo unde se-ndeplineste uciderea soarelui prin moarte integrala; alta, in Orient, in spatiul sublunar, supusa coruptiei.  Exista, insa, si a treia moarte: MOARTEA  SPIRITUALA, care este cel mai mare pacat impotriva Spiritului.

   Toare religiile din lume afirma ca toate pacatele se iarta, afara de unul singur: pacatul  impotriva Marelui Spirit. De fapt, nu exista alta moarte decat  moartea spirituala si nu exista alta inviere decat in fluviul marilor Idei ale creatiei, precum Infinitul, Eternitatea, Visul, Dragostea, Liberatea si respectul pentru Legea Sacra si Divinitate. Si a fost seara – mai precis Occident, adica taramul unde se-ndeplineste uciderea soarelui prin moarte integrala – Si a fost dimineata, Orient – zi, intai – primind setea Duhului fara spatiu si timp si intrarea in Neantul Divin prin Coloanele de popoare inlantuite genetic, devenind calatori neinfricati spre Imparatia sufletelor de lumina fara de sfarsit -  prin Coloana prizonierelor neantului divin, prin Coloana ingerilor melancoliei si prin Coloana Soarelui de vis. Dar aceasta  Inaltare-Implinire- Imparatie a sufletelor de lumina nu vine atunci cand o cauti, ci numai atunci cand esti pregatit sa-ti primesti moartea din dragoste ca pe un semn de lumina, implinind un mare Destin.
   Aveti curajul de a va explora propria constiinta solara si veti invia a treia zi.

                                      Coloana prizonierelor neantului divin

Niciun comentariu: