Scrisoare de intenţie



"Omenirea este un amestec ciudat de sori şi pietre de o varietate atât de infinită încât nu mai ştim unde un om încetează să mai fie piatra şi devine soare. Nu ştim nici măcar dacă sorii au fost creaţi pentru nevoia pietrelor de a fi încălzite sau pietrele pentru nevoia sorilor de a răspândi căldură. Ştim numai că, sori ori pietre, suntem cu toţii fără rost în lume de îndată ce rămânem unii fără ceilalţi." (Panait Istrate)

Stimată doamnă, stimate domnule, dragi prieteni,

O Zi bună să vă dea Dumnezeu, cer înalt şi idealuri pe măsura Cerului Cristalin!

ARTA-TRANSFORMĂRII este felul lui Dumnezeu de a se descoperii omului, în jocul Lui cu cerul şi cu oamenii, şi Primul Principiu din care s-au ivit în copilăria umanităţii cei trei eoni distincţi primordiali: Existenţa-Forma-Beatitudinea (PP-EFB). Aceasta este de altfel prima triadă, care poate fi transformată în următoarele triade: materie-energie-informaţie; creaţie-procreaţie-casă; sănătate-dragoste-bani. Căci acestea sunt cele trei fericiri. Şi în toate trei există Dumnezeu.
PUTEREA DE REZONANŢĂ a artei de a trăi şi a iubi nu poate dobândi viaţă publică fără susţinerea unor admirabili prieteni, care să-şi apropie darul lor într-o aspiraţie unică: aceea ca VALORILE UNIVERSALE ale religiei, artei şi ştiinţei româneşti şi europene să vibreze cu demnitate în lume, în armonie deplină cu OAMENII, Cerul Cristalin şi DUMNEZEU.
Simbolic, pentru a apăra VALORILE UMANE - IUBIREA, VISUL, ARTA, PACEA, LIBERTATEA, DREPTATEA şi ADEVĂRUL CREAŢIEI - vă solicit un sprijin financiar pentru a crea şi dezvolta o platformă online, site “TERRA MIRABILIS HABITAT – Comunitate autosustenabilă – PROCESSIO PER CONVERSIO – Ediţie Solară – Prietenii aurice şi proteice în artă şi ştiinţă”, în cadrul căreia să publicăm împreună la o Editură Virtuală o serie de articole şi cărţi cu tematica mai sus amintită, printre acestea cartea “semnal” – “Agonia Uniunii Europene – O sută de ani sub sabia psihotronică” (360 de pagini în trei volume ilustrate cu imagini din sculpturile lui CSM) Primul volum este deja publicat, începând cu 9 decembrie 2013, pe revista Confluenţe literare, în opt “Scrisori de tranziţie din Mileniul III către Prinţesa X”. Iar următoarele două volume urmează să le public, în coautorat, sau chiar cvadriautorat, semnate de mai mulţi colaboratori şi prieteni ai Artei-transformării PP-EFB.
Dacă am văzut că de şapte ani criza financiară mondială nu încetează, ba chiar se amplifică, ca la comunişti, în “cincinale”, am decis ca începând cu data de 19 februarie 2015 să trec pe blog contul meu în lei şi în valută.
La urma urmei, conştiinţa şi recunoaşterea valorilor sunt pietrele de temeile pentru fiecare familie, comunitate şi naţiune, fără de care omenirea nu poate supraveţui.
Vă mulţumesc pentru interesul acordat acestui proiect cultural european pe care sper să-l pot merita în întregime sau măcar într-o oarecare măsură.
Cu prietenie şi admiraţie, al dumneavoastră Constantin Sandu Milea
Tel: 0744994454

Cont curent la Banca Română de Dezvoltare BRD Grupe Societe Generale, pe numele Sandu-Milea Constantin: în lei: RO58BRDE080SV45322990800; şi euro în valută: RO16BRDE080SV36875130800

joi, 18 august 2011

Din paradisul femeilor frumoase in utopia Paradisului prin distrugere

                             Coloana Soarelui de vis, Genaza si Maria Magdalena

  Eu stiu ca razele corpului nostru luminos cresc si descresc odata cu spatiul curbat care sta intre noi si un alt corp luminos, cum e luna sau soarele, sau o alta fiinta luminoasa. Aceasta e marea descoperire a artei mele. Dar de ce cresc si descresc aceste raze luminoase din fereastra in fereastra, numai Dumnezeu stie, eu nu stiu ! De aceea va  scriu, ca sa aflu.
  La un moment dat, tot cautand pe net, din “ fereastra in fereastra”, speram ca voi gasi o raza de lumina intr-o femeie frumoasa, deschisa spre paradisul artei mele, care sa ma sustina chiar si financiar in creatia mea de sculptura artistica… Acum, nici macar nu mai sper.   
   Din nefericire, am constatat cu tristete ca, de fapt, toti traim in Europa de Est cu viii si cu “mortii electrici” laolalta, intr-o tragica pierdere de oameni, de energie si de timp. Acum toti, dar absolut toti, dupa comunism si capitalism, traim in utopia “Paradisului prin distrugere”, intr-un proces diabolic de globalizare a lucrurilor si de tribalizare a persoanelor, condusi din umbra de oculta  FMI  a Guvernului Mondial.
Paradisul prin distrugere, aceasta este esenta orcarei otopii. Din nefericire, utopia ii are ca adversari pe oamenii insisi.
    Daca in urma cu o suta de ani sansa ca o femeie sa ia un barbat fara bani era de una la o suta de mii, acum sansa este de una la un milion. Dovada este ca barbatii romantici sunt pe cale de disparitie, iar “femeile frumoase,” pe care Lucian Blaga le numea  “ferestre deschise spre paradis” , trec acum din “fereastra in fereastra” in utopia “ Paradisului prin distrugere” si ne sparg toate apele ochilui – ferestrele sufletului - locul unde ceva se intampla definitiv.
  Toata viata mea, din " Tinerete fara batranete si viata fara de moarte ", am visat ca voi ajunge sa traiesc intr-un “ Templu al Dragostei, al Meditatiei transcedentale, al Contemplarii si al Eliberarii”. Un templu al eliberari din ciclul devenirilor tehnologice, din ciclul reincarnarilor si din vesnicul balans intre mai bine si mai rau al celor multi. Un templu pe care, de altfel, l-am si proiectat in urma cu vreo 20 de ani . Pentru ca, in final, sa aflu ca de fapt traiesc in doua universuri paralele: unul, metafizic, al Artei-transformarii; celalalt, fizic, al eliberarii tehnologice.
  Daca primul univers, cel al Artei-transformarii Primului Principiu din care s-au ivit cei trei eoni distincti: existenta, forma si beatitudinea, ne poate oferii cu adevarat sansa de a-l cunoaste pe Dumnezeu, si prin Acesta de a ne elibera de toate nevrozele, de toate spaimele existentiale si de toate conflictele dintre famailii, clanuri si natiuni; al doilea univers, cel al eliberarii tehnologice, va asigur ca nu va fi decat o eliberare tehnologica catre nimic. Caci nu va trece nici cinci ani si sute de milioane de someri si pensionari din Europa vor tanji dupa munca si pensi si nu le vor mai gasi nicaieri.
   Iata de ce singura mea speranta a mai ramas in Dumnezeu si in viitorul Artei-transformarii. O Arta care face parte din familia sacrului, care, asa cum am mai spus, este chiar felul lui Dumnezeu de a se descoperii omului, in jocul lui cu cerul si cu oamenii.
  Cred ca intr-o zi mare lumea va vedea si va intelege semnificatia sculpturilor mele:  Genezele, Coloanei Soarelui de Vis, Vanatorul stelelor si Reginele.

Niciun comentariu: