Scrisoare de intenţie



"Omenirea este un amestec ciudat de sori şi pietre de o varietate atât de infinită încât nu mai ştim unde un om încetează să mai fie piatra şi devine soare. Nu ştim nici măcar dacă sorii au fost creaţi pentru nevoia pietrelor de a fi încălzite sau pietrele pentru nevoia sorilor de a răspândi căldură. Ştim numai că, sori ori pietre, suntem cu toţii fără rost în lume de îndată ce rămânem unii fără ceilalţi." (Panait Istrate)

Stimată doamnă, stimate domnule, dragi prieteni,

O Zi bună să vă dea Dumnezeu, cer înalt şi idealuri pe măsura Cerului Cristalin!

ARTA-TRANSFORMĂRII este felul lui Dumnezeu de a se descoperii omului, în jocul Lui cu cerul şi cu oamenii, şi Primul Principiu din care s-au ivit în copilăria umanităţii cei trei eoni distincţi primordiali: Existenţa-Forma-Beatitudinea (PP-EFB). Aceasta este de altfel prima triadă, care poate fi transformată în următoarele triade: materie-energie-informaţie; creaţie-procreaţie-casă; sănătate-dragoste-bani. Căci acestea sunt cele trei fericiri. Şi în toate trei există Dumnezeu.
PUTEREA DE REZONANŢĂ a artei de a trăi şi a iubi nu poate dobândi viaţă publică fără susţinerea unor admirabili prieteni, care să-şi apropie darul lor într-o aspiraţie unică: aceea ca VALORILE UNIVERSALE ale religiei, artei şi ştiinţei româneşti şi europene să vibreze cu demnitate în lume, în armonie deplină cu OAMENII, Cerul Cristalin şi DUMNEZEU.
Simbolic, pentru a apăra VALORILE UMANE - IUBIREA, VISUL, ARTA, PACEA, LIBERTATEA, DREPTATEA şi ADEVĂRUL CREAŢIEI - vă solicit un sprijin financiar pentru a crea şi dezvolta o platformă online, site “TERRA MIRABILIS HABITAT – Comunitate autosustenabilă – PROCESSIO PER CONVERSIO – Ediţie Solară – Prietenii aurice şi proteice în artă şi ştiinţă”, în cadrul căreia să publicăm împreună la o Editură Virtuală o serie de articole şi cărţi cu tematica mai sus amintită, printre acestea cartea “semnal” – “Agonia Uniunii Europene – O sută de ani sub sabia psihotronică” (360 de pagini în trei volume ilustrate cu imagini din sculpturile lui CSM) Primul volum este deja publicat, începând cu 9 decembrie 2013, pe revista Confluenţe literare, în opt “Scrisori de tranziţie din Mileniul III către Prinţesa X”. Iar următoarele două volume urmează să le public, în coautorat, sau chiar cvadriautorat, semnate de mai mulţi colaboratori şi prieteni ai Artei-transformării PP-EFB.
Dacă am văzut că de şapte ani criza financiară mondială nu încetează, ba chiar se amplifică, ca la comunişti, în “cincinale”, am decis ca începând cu data de 19 februarie 2015 să trec pe blog contul meu în lei şi în valută.
La urma urmei, conştiinţa şi recunoaşterea valorilor sunt pietrele de temeile pentru fiecare familie, comunitate şi naţiune, fără de care omenirea nu poate supraveţui.
Vă mulţumesc pentru interesul acordat acestui proiect cultural european pe care sper să-l pot merita în întregime sau măcar într-o oarecare măsură.
Cu prietenie şi admiraţie, al dumneavoastră Constantin Sandu Milea
Tel: 0744994454

Cont curent la Banca Română de Dezvoltare BRD Grupe Societe Generale, pe numele Sandu-Milea Constantin: în lei: RO58BRDE080SV45322990800; şi euro în valută: RO16BRDE080SV36875130800

duminică, 5 iulie 2015

OMUL CU COLOANA SOARELUI DE VIS (Jurnal de atelier, volumul 2, autobiografic)



    Foto:CSM cu“element”din Coloana soarelui de vis (bronz aurit)

  
   O VIZIUNE…
   În noaptea de 30 iunie, Jupiter şi Venus în conjuncție vor  forma aşa-numita stea din Bethleem (“Stea arzătoare cu opt raze”), fenomen despre care se spune că nu a mai fost văzut din vremea lui Isus, când Steaua i-a condus pe cei trei magi la Bethleem.
   Cu alte cuvinte, prin unghiul de incidenţă dintre planul cosmic şi planul uman, Dumnezeu chiar vorbeşte cu noi...la orizontul misterului:cu oamenii creştini, în biserica’nvierii, prin Cubul dumnezeului biblic, şi cu oamenii de la zei, prin “Steaua arzătoare cu opt raze”, şi ne anunţă, în chiar clipa aceasta, prin mesagerii şi îngerii Lui, că o marea Primejdie va cuprinde întraga oamenire...
   Prin semne arbitrare şi simboluri consacrate, Stăpânul fiinţelor de lumină din lumea fără de sfârşit ne spune prin glasul îngerilor lui că vor veni vremuri grele, că suntem setaţi pe război civil şi, începând cu Anul “bifurcaţiei” 2016, o mare tulburare de ape grele şi de foc negru şi frigid va intra în oameni la nivel social planetar.
   Stăpânul Cerului Cristalin, cel ce a făcut Soarele Galactic Vindecător şi Luna întoarsă mereu spre o Simplă Coloană a soarelui de vis ne avertizează şi azi să avem grijă de morţi, în mod special de morţii electrici, care sunt morţi demult dar fără să ştie că au murit. Căci în timpul zilei, aceşti morţi electrici se ascund printre oameni şi le mănâncă sufletul, adică se hrănesc cu energia lor de suferinţa, dar noaptea Ei ies la plimbare pe Autostrada neagră a informaţiei şi îi provoacă pe cei Vii. Morţii electrici provoacă la luptă, iar moartele, la dragostea primită ca pe un “semn de lumină”.
   În timpul luptei, aceştia se pot teleporta fotonic (şi biofotonic) când vor, la distanţe mari, uni pe Lună, alţii pe staţia majoră Sfântul Soare, iar “ceilalţi” oameni în Pământul Interior; şi când le este mai dulce dragostea, bărbaţii solari rămâne fără nimic în braţe. De aceea, înainte de a primi provocarea la luptă a unui bărbat sau la dragoste a unei femei, trebuie să-i pipăi pieptul sau pântecele, fiindcă morţii electrici nu mai au buric şi “micromegurile” lor sunt ca vai de lume, iar moartele din dragoste au deja pântecele închis şi sânii umpluţi cu silicon într-un amestec cu “cristale lichide”(pe care scriem noi acum, pe laptopuri şi pe tablete, şi în curând pe noile computere biofotonice, solare, alimentate de un curent produs prin reacţii chimice de propriul nostru corp de lumină condensată, vie sau moartă)
   Stăpânul Cerului Cristalin ne avertizează şi azi, prin cei zece mesageri şi Cârmuitori Eonici, că şi mai atenţi trebuie să fim acum la oamenii îmbrăcaţi în salopete metalice (de diferite culori) Iată ce ne spune unul din cei zece Cârmuitori Eonici: “Scurtă va fi bucuria vieţii, a anunţat nevăzutul, cel ce conduce lumea fără de sfârşit, cel ce o are în suflet şi în inimă pe Mama celor Vii, dar nu mai are început: Oameni îmbrăcaţi în salopete metalice din “fier negru din cer” şi în veşminte biofotonice de bioluminiscenţă solară vor coborâ din Cerul Cristalin, (din cel de-al IX-lea cer, cerul Stelelor Fixe, via Centura fotonică), vor stăpâni pe Noul Pământ şi vor ucide pe toţi oamenii fără destin.”
   Omul cu Coloana soarelui de vis din “fortăreaţa carpatică”, refugiat vremelnic în Munţii de Speranţă (din “Piatra Craiului”) s-a rugat vreme de câţiva ani cu rugăciune secretă din Dacia preistorită ce suna aproximativ astfel: “O, Soare, văzător singuratic, Fiul Soarelui Uriaş Alcyon din Pleiade şi al Tatălui ceresc, din cel de-al IX-lea cer, cerul Stelelor Fixe, din Cerul Cristalin via Centura fotonică, tu, cel ce controlezi totul în cer şi pe pământ, împrăştie-ţi razele de bioluminiscenţă solară din Raza Ra şi adună-ţi lumina din lumină în Marele Cerc de lumină ce întrece toate luminile, ca să putem vedea cea mai nobilă existenţă, formă şi beatitudine a Ta, acele persoane de lumină vie din PP-EFB*, fă...(...) “Ca viaţa-mi preţ să aibă şi moartea s-aibă preţ, / Să nu zic despre mine, ce omului s-a zis: / Că-i visul unui umbre şi umbra unui vis”. (M. Eminescu)
   …A visat că fiinţe nemaivăzute îmbrăcate în veşminte de bioluminiscenţă solară ţeseau pe Cerul Cristalin al Stelelor Fixe o imensă pânză a Păianjenului Hermion, împletită cu fir de aur moale şi de argint viu, cu sclipiri de rubin, ce înconjoară pământul şi Grădina Maicii Domnului din Creasta Anilor (pe un “loc fără de loc”, într-un “topos atopos”) din care aveau să se nască noii oameni solari, cu Intelecte angelice şi universale, de puţini văzuţi şi cunoscuţi...
   …S-a trezit din somnul cel de moarte şi convins prin anamneză că odată la o sută de ani SE ÎNTORCE TIMPUL CEL NOU, le-a scris pe via Internetului-celest şi le-a cerut într-un fel sigur, fidel şi secret celor zece căpetenii ale triburilor Atlanţilor, din cele zece ţări şi regate atlante: Întoarceţi-vă neântârziat Acasă, în Grădina Maicii Domnului din Creasta Anilor, în ţara verde numită Terra Mirabilis, la Diana Sancta Potentisima, la Mama celor Vii, regina coeli, Stea mântuitoare şi arzătoare cu opt raze ce mijloceşte în folosul umanităţii! (...)
   …Căci o rasă de oameni de la zei, de la zeii mesianici şi solari, descendenţi din Zeii Cei Mari de la Dunăre s-au trezit din somnul lor de moarte prin anamnezis şi s-au întors pe pământ, ca să se lupte, în chiar clipa aceasta, cu o rasă ciudată de oameni fără destin, o “rasă din interiorul rasei”, cu “spiritul contrafăcut” gnostic, care mai are puţin de trăit, până când va apărea pe cer “Ultimul Soare negru înainte de 2054”...când vor fi terminat şi Ei de ţesut ultima pânză a Păianjenului negru, în care vor fi închişi toţi oamenii fără destin în nişte case cenuşii şi pătrate, puse una peste alta şi încălzite de Soarele negru pe un pământ sterp, plin de lacuri de cianuri mari cât Monaco. Căci în aceste case Ei, ET-X-Y-Z, vor să omoare acum trei sferturi din omenire prin foame, frig, frică, negaţiei şi singurătate atomică...
   Călător atemporal prin Cerul Cristalin, suspendat între cer şi pământ pe Steua arzătoare cu opt raze pe a cărui colţuri i-a fixat căte o Coloană luminoasă spre aşi stabilii echilibrul, Omul cu Coloana din “fortăreaţa carpatică” a ascultat mesajul Zeilor Cei Mari de la Dunăre. I-au vorbit din vecinătatea lui Dumnezeu din Cerul Empireu - prin rezonanţa Stâlpului Central a “Coloanei soarelui de vis”, din centrul “Stelei arzătoare cu opt raze” din staţia majoră – chiar prin Lord Helios, într-o limbă pe care nimeni altcineva nu o înţelege.
 
                                          * * *
 LA ATLANŢI, SOARELE ERA ZEIŢĂ, IAR LUNA-ZEU!
   

           Foto: ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României  
 
    Aşadar, să ne trezim din somnul cel de moarte şi să ne amintim, prin anamneză, de Regina Cerului – Aetheria - Fiica Soarelui...să ne amintim de Străjerii Sfântului Graal şi de Adevărul Creaţiei care se vede şi nu se vede dar conduce lumea fără de sfârşit...prin Aletheia – cu Ideea de adevăr din Grecia antică, cu “preştiinţa divină” a Atlanţilor din “fortăreaţa carpatică”, care ne spune că: La Atlanţi, Soarele era zeiţă, iar Luna-zeu!
   Aetheria – Fiica cea mare a Regelui Soare, a Soarelui Atlanţilor din “fortăreaţa carpatică”, purtătoare de cuvânt al Zeilor Cei Mari de la Dunăre, s-a întors în ţara mamă şi ne vorbeşte acum despre ceea ce nu s-a întâmplat încă, dar urmează să se întâmple ceea ce este deja scris în ceasul acesta.
   Iată ce ne spune Aetheria, Fiica Regelui Soare Alcyon din Pleiade, Zeiţa Focului Sacru:
   Pământeni, pelasgi, atlanţi, geto-daci-traci, greci şi etrusci, români şi romani din ţară şi de pretutindeni, luaţi aminte!
   Eu, Margareta, Principesa Moştenitoare a României şi viitoarea voastră Regină a noului regat atlant din Dacia Mare, am luat lumină din lumină din Raza Ra a Soarelui Atlanţilor din “fortăreaţa carpatică”, călcată de roţile ET-X-Y-Z...Şi am frământat-o cu mâinile mele...ca pe o taină mare şi sfântă...Şi am dat-o românilor de pretutindeni şi Atlanţilor peste lumea...să vă bucuraţi cu bucurie deplină, să vă încălziţi la flacăra veşnică, să vă înalţaţi şi să căpătaţi Spirit nou şi Suflet Viu, aici, pe pământul României şi al Daciei eterne...
   Cu dragoste, în lume, dincolo de lume...cu Iubirea care există dinaintea Facerii Lumii, trimit poruncă de la strămoşii noştri şi de la Tatăl meu şi Regele vostru, ca toată suflarea românească, toate femeile dace şi bărbaţii daci şi atlanţi şi toţi cântăreţii ce s-au împrăştia prin lume să se întoarcă Acasă, în ţara verde numită de toţi comentatorii antichităţii Terra Mirabilis!
   Căci vin vremuri grele cu foc negru şi ape tulburi şi nimeni nu va avea scăpare...multă mizerie va fii în anii în care va domni lăcomia...Oamenii din oameni vor deveni sclavi, hibridizaţi în matrix. Tristă va fi faţa soarelui care colcăie de fiinţe înaripate...Lumea de la centru şi de la margine se va golii de oamenii fără destin, se va micşora şi va fi tot mai umilită...
   Un nou regat atlant va uni cele zece ţări şi regate atlante într-un nou Centru de Unitate Spirituală, ce se va crea chiar aici, la noi, în “fortăreaţa carpatică” a Atlanţilor din Terra Mirabilis...”, a mai spus Aetheria, Fiica Regelui Soare, prin vocea Principesei Margareta.
   Ve veţi întreba, poate: dar cine este Principesa Margareta? Şi cine sunt aceste femei împrăştiate prin lume…şi aceşti bărbaţi geto-daci şi atlanţi şi cântăreţii împrăştiaţi în lumea largă? Vă răspund că, Principesa Margareta este Moştenitoarea României şi viitoarea noastră Regină, a românilor de pretutindeni şi a Daciei Mari care va cuprinde trei sferturi din Noua Europa. Iar femeile dace împrăştiate prin lume sunt nucleul cel mai fecund al latinităţii...Sunt femeile noastre, solare şi lunare, care cântă din alăute şi chimvale şi din flautele sacre un cântec de aprigă Slavă...sunt femeile noastre care nasc de două mii de ani una din cealaltă acelaşi copil: un copil cu o faţă de soare în două mâini, din care se naşte, în chiar clipa aceasta, un alt Copil-solar cu o dublă faţă, divină şi umană, una de Soare şi cealaltă de Lună întoarsă mereu spre o Simplă Coloană a soarelui de vis.
   De concepţia, naşterea şi renaşterea acestor Copii-solari va depinde viaţa noastră şi viitorul copiiilor copiiilor noştri, până la a paisprezecea generaţie de Copii de cristal şi Copii-Curcubeu.   
   Lumea Nouă e pe vârful nasului acestui Copil-solar...ne-o arată chiar El cu degetul arătător, dimineaţa către Îngerul  Răsăritului şi seara către Îngerul Apusului, iar noi nu îi vedem...Nu vedem nici Îngerii, nici Copilul-solar, nici Copilul-Curcubeu... Nu vedem nici voalul Femeii solare, nici Soarele Uriaş al Atlanţilor din Carpaţi, nici faţa nevăzută a Lunii...dar aceste trei astre ne văd pe noi toţi din Cerul Cristalin, ca prin Oglindă.
   “Căutaţi-o pe Mama celor Vii din“Bunavestirii”, pe Regina coeli, Stea mântuitoare şi arzătoare cu opt raze ce mijloceşte în folosul omenirii, pe Regina solară din dinastia merovingienilor şi pe “Fecioara între stănci!”, pare să ne spună şi să ne arate şi azi Leonardo da Vinci în toate tablourile lui de esenţă magică, încă pline de o taină sfântă şi de un mister de nepătruns.
   Aşadar, din unghiul de incidenţă dintre planul cosmic şi planul uman, iată cum se vede globalizarea lucrurilor şi noua tribalizare a persoanelor: încă o vreme, dar nu mult timp, nu vom umili uni pe alţii, de la primul om de la zeu şi de la primul om creştin până la ultimul om fără destin. Pentru că, din păcate, lumea încă nu cunoaşte “ordinea secretă” în lucruri şi fiinţe. Şi, mai grav, nu cunoaşte care e diferenţa esenţială dintre vânătoarea regală şi vânătoarea republicană şi anume că,  la vânătoarea republicană se comite un masacru în cerc închis, iar la vănătoare regală, desigur, “vânează” şi ea dar întotdeauna în cerc deschis, cu un culoar liber de intrare-ieşire, pentru toţi oamenii care vor să trăiască cu adevărat cu o demnitate cerească şi pămânească, într-o libertate deplină şi în egalitate de şanse cu toate neamurile.
   Aceasta este diferenţa esenţială dintre monarhie şi republică. De aceea, oamenii creştini, oamenii din oameni şi oamenii fără destin, inclusiv oamenii de la zei, neavânt un proiect-pilot civilizaţional şi un program genetic comun, dezvoltat cu rigoare ştiinţifică la nivel social planetar, nu au cum să ştie cât suntem de dezechilibraţi psihic, fizic şi energetic în structura noastră interioară şi exterioară.
   Există, însă, biofotonica - ştiinţă a complexităţii, care poate explica toate aceste fenomene şi neajunsuri şi, mai mult, poate să dea soluţii viabile pentru salvarea umanităţii şi a planetei noastre Terra Mirabilis.
   Această ştiinţă de vârf – Biofotonca - este explorată şi dezvoltată în ultimii 25 de ani în peste 200 de articole şi studii în volume şi reviste de specialitate din ţară şi străinătate, şi în peste 35 de cărţi semnate de savantul nostru, Prof. Dr. Traian-Dinorel Stanciulescu, “unul dintre cei dintâi pionieri care nu au avut nici o problemă în a inhala miresmele acestei zone de cercetare”, după cum îl numeşte Prof. Dr. Fritz-Albert Popp, părintele biofotonicii.
                          * * *
  
LANŢUL TROFIC AL UMILINŢELOR LA ROMÂNI

          (Foto: Geneza (cupru electrolitic)
      Despre Geneză:
   "Geneza este o lucrare pe care am conceput-o în 1986 şi are la origine un desen de tip "mandala". Geneze este o formă a libertăţii mele. La urma urmei libertatea este şi ea o formă, cum de altfel şi conţinutul acestei forme este însăşi existenţa noastră. Exist atât timp cât sunt un om liber. De aceea calitatea existenţei este determinată de forma libertăţii. Geneza are o formă rotundă care nu are nici început, nici sfârşit, ci este alcătuită dintr-un întreg armonios şi viu. E semnul Securii-duble şi cheia cu care am deschis Poarta prin care am intrat şi am ieşit din Labirynt. În simbolul acestei Securi-duble e toată "geometria secretă" a reginelor mele. În dreapta eşti tu - un strigăt în noaptea disperării; în stânga sunt eu - un prizonier al neantului divin. La mijloc e "moartea ca linie continuă a vieţii”; linie ce desparte trupul meu de bărbat de trupul tău de femeie. Geneza este soarele de ură şi noapte de dragoste. E Crucea de lumină şi Steaua Magilor... Este formă de foc, An-lumină - captează şi emite! Absoarbe pentru a ordona şi emite pentru a revela starea de sănătate a lucrurilor şi a fiinţelor.
"... E semnul Securii-duble rupt din soare/Să-l vadă duşmanii noştri şi să se-nfioare! /E Inteligentă Luminoasă prin care noi am venit în fiinţa din Zamolxis/Şi devenim fiinţe doar aspirând la Arta-transformării prin Vis!"
(Constantin Milea Sandu - fragment din Jurnal de atelier - 1995)
                                * * *
   Despre lanţul trofic...
   Cu alte cuvinte, în plan uman, politic, economic, cultural şi cultual, datorită controversatului fenomen de globalizare forţată a lucrurilor şi a noilor triburi, solare şi lunare –  deci, de globalizare a oamenilor şi a cunoştinţelor tehnice, a bunurilor şi a capitalului, a ideilor şi credinţelor religioase, a semnelor arbitrare şi a simbolurilor consacrate - lucrurile se petrec în felul următor:
   Primul om de la zeu din vecinătatea noastră va fi umilit în ultimul hal de semenul lui, pentru că la rândul lui acest om a fost şi el umilit în ultimul hal de şeful lui, probabil, un oarecare profesor sau director de şcoală...care director de şcoală a fost şi el umilit la rândul lui în ultimul hal de un inspector, probabil de un inspector şcolar sau de la gardă financiară...care la rândul lui a fost şi el umilit în temeiul unor legi juridice care prevăd nişte “indicii temeinice” sau “suspiciuni rezonabile” aplicate de un inspector procuror din Republica DNA a judecătorilor şi procurorilor…care la rândul lui şi judecătorul sau procurorul a fost şi el umilit în ultimul hal de alte legi nescrise, secrete şi discrete, aplicate de mai ştiu eu ce secretar de stat (Ştiţi d-voastră care „stat de drepţi”, şi „stat pe şest”)... care la rândul lui şi secretarul de stat a fost şi el umilit în ultimul hal de generalul „izmană” (Ştiţi şi d-voastră care, cel făcut peste noapte de ex-preşedintele T. Băsescu, la „apelul bocancilor”, dintr-un ospătar-barman general cu patru stele, fără să tragă un foc de armă în Irak sau Afganistan, ajuns azi, iată, premier interimar... care general „izmană” cu patru stele şi premier rudimentar a fost şi el în mod sigur umilit în ultimul hal de prim-ministru al României - chemat la DNA în urmă cu ceva timp, dar... pentru că premierul e cel mai mare plagiator din şcoala „împuşcatului în gât” a ex-prim-ministrului Adrian Năstase „şapte case” şi cel mai corupt dintre tinerii politicienii români, supranumit în partidul de „stat pe şest” „micul Titulescu”, a ales să dezerteze din ţară, pe ruta Olimpiada sportivă de vară de la Baku, plecând mai departe cu avionul preşedintelui Turciei la Istanbul, acuzând în fals un accident şi o operaţie la genunchi... care prim-ministru la rândul lui în mod sigur e şi el nu numai umilit ci tras pe sfoară ca pe ultima marionetă de toţi sforarii din partidul „stat de drepţi” şi „stat pe şest”, FSN-PSD-USL, un partid iudeo-masono-fascist-counistoid, care conduce ţara de 25 de ani... care partid iudeo-comunistoid este şi el umilit de partidul occidentalist burghezo moşieresc corporatist din fosta Dacie, de la Hohenzollern la Klaus Werner Iohannis, ales în noiembrie 2014 preşedintele României, în turul al doilea, cu o participare la vot de peste 90%, pe care l-am votat şi eu, sperând ca măcar acest profesorul de fizică, neamţ la origine (sau poate doar sas, “made în Sibiu” – din Sibiul adolescenţei mele) va şti să facă cu adevărat administraţie în statul de drept, din ţara hoţilor, tâlharilor, sfinţilor şi asasinilor economic, adunaţi din toată lumea chiar aici la noi - în ţara verde numită de toţi comentatorii antichităţii Terra Mirabilis, şi de papa Ioan Paul al-II-lea   Grădina Maicii Domnului.
   În concluzie, trăim toţi, dar absolut toţi, în lanţul trofic al celor mai insuportabile umilinţe, pe care ni le oferim zilnic uni altora, inconştienţi de starea modificată a conştiinţei în care ne află fiecare dintre noi, şi inconştienţi de starea în care se află naţiunea noastră, prin “inconştientul colectiv” (C.G. Jung).
   Sau cum spunea J.J. Rousseau: “Omul s-a născut liber, dar pretutindeni este în lanţuri”. Azi, mai mult ca oricând, suntem prinşi în lanţul trofic al umilinţelor de tot felul, la confluenţa dintre tragedia destinului şi a libertăţii acestui popor (la origine solar) a cărui dublul lanţ genetic e spart zilnic în mintea, în sufletele şi în inimile noastre.
   Iată cum românii au ajuns azi transformaţi într-o pseudospecie de oameni fără destin, adică fără suflet sau cu suflete moarte (cei ce l-au citit pe scriitorul rus Gogol ştiu bine despre ce “Suflete moarte” este vorba.).
   Eu cred că suntem toţi acum la capătul răbdării, ajunşi în pragul critic, insuportabili de bolnavi psihic, pentru că nu avem o Societate civilă adevărată, o Constituţie unică europeană şi un Venit Minim Garantat Necondiţionat şi Universal. Am ajuns nişte oameni fără destin, într-o ţară ocupată, aflată într-o fază avansată de hibridizare forţată, condusă de 25 de ani de nişte politicieni corupţi până în măduva oaselor, şi în mod sigur aflaţi în comă tehnică şi politică la nivel social planetar, care la rândul lor sunt şi ei conduşi de armatele de “automate ale morţii” din statele din lumea a treia, din care, iată, facem parte şi noi, românii, din ţară şi de pretutindeni.
   “Omul din om”, aşa cum îl numea J.J. Rousseau în urmă cu un sfert de mileniu, în “Discurs asupra inegalităţii dintre oameni”, nu mai are sentimente pentru semenii lui, şi rareori se mai întreabă cineva azi: care e diferenţa dintre viaţa unui om şi viaţa unui câine? Dovadă că până şi un câine, fie comunitar sau cu stăpân, primeşte o indemnizaţie, şi evident mai multă hrană şi atenţie, mai mare decât alocaţia unui copil, sau decât ajutorul social a unui bătrân muribund. 
                                           * * *
   

                                   UN OM UMILIT
   

                        Foto:Crucea de lumină II (stejar)1996
   Ieri, luni, în prima zi după Solstiţiul de vară astronomică, din 21 iunie 2015, am fost umilit în ultimul hal şi agresat verbal (fără nici un fel de argumente serioase) de un oarecare profesor de sport. Acuma ştiţi şi d-voastră ce se mai spune, uneori, despre aceşti profesori de sport (din prima generaţie de “intelectuali” parveniţi din aşa-zisa „aristocraţie muncitorească”, despre care Marin Preda spunea înainte de a trece în nefiinţă: “Să ne ferească Dumnezeu să ajungă la putere aristocraţia muncitorească, că atunci va veni sfârşitul lumii!”): când ajung securişti informatori sau chiar în funcţii înalte de politicieni sau de primari, cum e cazul primarului Braşovului (aflat la al doilea mandat), aceştia se cred oameni cu trei facultăţi:de educaţie, fizică şi sport.
   Veţi spune, desigur, şi voi fi întrebat, poate: Da, ştim şi noi, nu eşti singurul om umilit şi agresat verbal de astfel de oameni, dar am vrea să ştim şi noi cum ai reacţionat, în acest caz de conştiinţă? Şi ce cale ai ales pentru a te apăra în faţa acestor agresiuni?
   Vă răspund că, în condiţiile umanităţii de astăzi, degenerată şi tot mai măturată şi mai golită de suflet de eu-ul cartezian, în care puterea de rezonanţă spirituală dintre oameni, în lipsa a ceva care să o ordoneze şi s-o transforme, s-a întors la stadiul de agresivitate pură, am ales, desigur, calea paşnică. Având Cristalul de cuarţ la mine, i-am luat tot atunci toată „karma” ciudatului profesor şi, transferând-o în cristal, am descărcat-o apoi, aşa cum o fac de fiecare dată în astfel de cazuri, în pământ (“Pământul Interior”).
   După vreo oră, timp în care se calmase omul din criza de nervi, căci era într-o stare gravă de agresivitate cum nu-l mai văzusem până atunci, probabil că îşi dăduse seama că nu avea nici un argument serios să se descarce tocmai pe mine, ca să se compenseze într-un fel, am stat la masă împreună şi mi-a dat ca desert două banane, vreo şapte caise şi o jumătate de ţuică. Probabil, inconştient, mă avea oarecum pe conştiinţă, fiind total surprins şi văzându-mă că nu sunt aproape deloc afectat de atâtea umilinţe verbale aruncate toate grămadă în capul meu, şi în mod sigur neînţelegând cum de s-a putut el elibera aşa de repede de toată energia lui negativă, descărcând-o direct în mine.
   De multe ori îi simt vibraţia negativă de la distanţă şi ştiu exact când vine, cam o dată pe săptămână, la casa lui părintească (unde m-am refugiat eu vremelnic, şi unde scriu de patru ani, între patru pereţi.), câtă energie negativă are în el şi atunci îmi pregătesc Cristalul. El, neştiind nici azi cum reuşesc eu să-i preiau toată energia negativă fără să rămân tulburat şi să o transmit mai departe, prin Cristalul de cuarţ, în pământ. Când aş putea, la o adică, să o trimit înapoi în el.
   Uneori, mă gândesc că, în condiţiile de singurătate în care trăiesc de peste patru ani (şi bolnav cam de mulţi ani de o discopatie lombară la nivelul discului L4 L5, de care ar fi trebuit, poate, să mă operez; un doctor specialist în oase  mi-a spus odată că, asta-i “boală boierească” pe care o au 70% din bărbaţi şi dacă ştiu cum s-o port cu mine, voi trăi cu ea toată viaţa), aproape complet izolat, fără familie şi fără nici un fel de venit, dacă aş fi avut un pistol în loc de Cristalul de cuarţ, aş fi terminat până acum toate socotelile cu viaţa.
   Dumnezeu însă în bunătatea lui nemărginită din planul cosmic, pentru că acum Ştiu că în mod sigur are şi cu mine un plan cosmic şi unul uman, m-a închis pentru un timp între patru pereţi în Munţi de Speranţă, mi-a poruncit să am răbdare, să scriu jurnalul de atelier şi, mai mult chiar, mi-a arătat cerul deschis în toate sensurile posibile, Cristalul şi calea de lumină Vie spre staţia majoră Sfântul Soare - Soarele uriaş al Atlanţilor din “fortăreaţa carpatică”.
                                            * * *
       EXILAT ÎN PROPRIA MEA ŢARĂ
 

                  Foto: CSM la fereastră, 2012
   (câte ceva despre autor…)
   S-a născut la 26 septembrie 1955, pe Valea Trotuşului, în România - Europa de Est. Trăieşte în afara sistemului comunist & capitalist, nu a reuşit să se integreze în toţi aceşti ani în nici unul din aceste două sisteme totalitariste, pe care le consideră două utopii politice care îşi au esenţa în paradisul prin distrugerea omenirii şi care îi au ca adversari pe oamenii înşişi.
   A fost martor fără de voie de-a lungul timpului la istoria celei mai mari înşelătorii umane şi la oroările „războiului rece biologic”, a supraveţuit la limita existenţei în faţa agresiunii comuniste, până în 1989, în cel mai mizerabil stat poliţienesc din Europa de Est, urmată de o altă agresiune capitalistă şi sălbatică, marxistă şi vulgară, ce acţionează şi azi prin mecanismele politice şi corporatist-fasciste ale NOW în cea mai pură formă de agresivitate umană.
   A trecut printr-o“moarte clinică”, a suferit cinci depresii prelungite, a avut o revelaţie mistică, o vedenie a Carului Ceresc  în expansiune infinită prin Stâlpul Central sau“Coloanei soarelui de vis” de pe axa Pământului pe axa Cerului Cristalin, ce i-a primenit definitiv destinul.
   A practicat o formă de ascensiune celestă cu n-dimensiuni prin Cerul Cristalin, de unde a primit“prin vis” inţierea în“Arta-transformării” Primului Principiu din care s-au ivit în copilăria umanităţii cei trei eoni distincţi, primordiali: Existenţa, Forma şi Beatitudinea.
   A trăit intens trei experienţe revelatoare care i-a marcat destinul:o experienţă la limita morţii (ELM), o experienţă în afara corpului (EAC) şi o stare modificată a conştiinţei (SMC), pe care nu le poate explica prin cuvinte, dar pe care a încercat să le imortalizeze în artă, în forme sculpturale.
   A lucrat încă de la vârsta de 14 ani, în Sibiu, ca ucenic la locomotive cu abur, apoi, după absolvirea şcolii profesionale de trei ani la CFR în Sibiu, lucrează în Braşov, ca lăcătuş mecanic la depoul de locomotive disel şi electrice, apoi lucreză în Bacău, ca mecanic avion la fabrica de avioane, apoi în Banat, la Sasca Montana, la mina de cupru şi în domeniul geologiei la sondele de ape-geotermale, în Timişoara şi Arad, până în anul 1990.
   A fost căsătorit 19 ani şi are doi copii, pe care îi consideră cea mai mare creaţie a sa. A repetat cursurile serale de liceu timp de nouă ani în Braşov, la trei licee diferite: trei la liceul industrial, trei la liceul “Andrei Şaguna” şi trei la liceul de artă, nereuşind să se adapteze la sistemul de învăţământ seral şi să termine liceul.
   În toţi aceşti ani, a studiat la şcoli populare de artă pictura, sculptura, actoria, regie teatru, apoi, ca autodidact convins a ales să rămână sculptor şi cercetator privat în arta formele sculpturale.
   A fost activ în domeniul culturii, şi prezent în festivaluri şi expoziţii de artă plastică în toată ţară, până în anul 2007, unde, în“Anul întegrării României în UE”, expune la Biblioteca Universităţii „Transilvania” 24 de sculpturi, printre care două sculpturi monumentale de peste trei metri.
   Între anii 2000 şi 2010 ţine deschis un atelier de sculptură în centrul Braşovului, cu chirie, unde realizează peste 500 de sculpturi. În 2008, anul declanşării crizei mondiale, pleacă în Toscana, unde cunoaşte şi trăieşte pe viu experienţa exilului românesc.
   În 2009 se întoarce în ţară pentru o comandă de Troiţă RSB (Rezonator stelar de bioluminiscenţă solară). Realizează în lemn de stejar ultimele patru sculpturi, patru prototipuri de troiţă (trei iau drumul Italiei, fară a fi măcar fotografiate (a patra ajunge la Bucureşti, în colecţia particulară a episcopului Iulian Rădulescu), apoi, procesează în corel modelul troiţei şi taie cu tehnologia laser, în lemn şi în plastic metalizat, primul model de Troiţă RSB, din lipsă de fonduri nu reuşeşte să continue proiectul de Troiţă RSB. În iulie 2010 pierde atelierul de creaţie şi dă faliment total.
   Vreme de peste un sfert de veac, a tăiat în spiritul materiei cu măsura propriei lui fiinţe şi a şlefuit până la fibra lemnului peste 1000 de sculpturi şi 64 de metri de Coloană infinită, formată din elemenţi-moduli formaţi din goluri şi plinuri echivalente, ce reprezintă verigi succesive ale fiinţei în expansiune infinită pe Cerul Cristalin.
   Cu scuzele de rigoare, dar trebuie să o spun şi public, să audă şi să ştie măcar generaţia douămiistă (căci de la generaţia optzecistă, oarbă şi autistă, nu mai mă aştept nimic): am trăit degeaba şi mi-am sacrificat peste 40 de ani din viaţă în creaţie de idei, pentru o glotă de culturnici imbecili şi rudimentari şi un „popor de iepuri” şi de politicieni corupţi şi tâmpiţi, care nu înţeleg nici azi că: un popor fără cultură dispare din istorie. Un popor fără istorie dispare din cultura universală. Istoria adevărată este doar ştiinţa faptelor care nu se repetă. Iar arta sacră este felul lui Dumnezeu de a se descoperii omului, în jocul lui cu cerul şi cu oamenii.
   Începând cu anul 2011, începe să scrie articole geopolitice pe revista Confluenţe literare. Are o pagină pe Facebook unde prezintă albumul de sculptură artistică. Din 2011 s-a retras vremelnic în satul Şirnea, judeţul Braşov, unde scrie jurnalul de atelier şi are opt cărţi pregătite pentru tipar:“Jurnalul de atelier” (3 volume); eseul teatrologic – manifest feminist universal - “Reportaj imaginal* la un congres internaţional al femeilor”; “144 de Scrisori de tranziţie din Mileniul III către Prinţesa X” şi eseul geopolitic “Agonia Uniunii Europene – O sută de ani de război mondial sub sabia psihotronică (1914-2014)”,(trei volume, în coautorat cu Raluca-Crina Florescu,  licenţiată al Academiei de Radio şi Televiziune, zece ani redactor la emisiunea Artă şi ştiinţă la TVR, actualmente refugiată în Italia).
   Scriind jurnalul de atelier, autorul consideră că te poţi vindeca de orice depresie. Prin literatură şi artă se deschid nişte  fereastre de lumină prin care se pot vedea“ca prin oglindă” toate întâmplările trecute, prezente şi viitoare. Prin exerciţiul Artei-transformării PP-EFB* se pot vedea cum razele corpului nostru luminos cresc şi descresc din“fereastră în fereastră” odată cu “spaţiul curbat” care stă între noi şi un alt corp luminos cum e Luna sau Soarele sau o altă fiinţă luminoasă. Dar de ce cresc şi descresc aceste raze luminoase numai Dumnezeu ştie...şi poate şi câţiva oameni de la zei, mesageri şi Cârmuitori Eonici. De aceea trebuie să ne conectăm la Harta Minţii lui Dumnezeu, şi conectaţi la computerul biologic solar, cu ştiinţa biofotoncii, să explicăm aceste fenomene şi să rezolvăm problemele fundamentale cu care se confruntă omenirea.
   Prin faptul că a trăit în toţi aceşti ani în afara sistemului comunist & capitalist, autorul se consideră diferit de mulţi români:nu a făcut niciun fel de compromisuri, nici în comunism, nici în capitalism, nu şi-a vândut capul cu preţul inimii, nici inima cu preţul capului, nici sufletul diavolului ca să facă avere sau să parvină social, apreciează toate naţiunile de pe pământ, vrea să trăiască în libertate, cu demnitate şi în egalitate de şanse cu toate popoarele din lume, în armonie deplină cu oamenii şi cu Cerul Cristalin, e creştin şi datorează totul adevăratului Dumnezeu.
   A luat de la viaţă ce i-a dat Dumnezeu şi nimic mai mult. Aceasta este calea lui Dumnezeu. Acesta este modul natural de a vedea, a cunoaşte şi a parcurge Marea Trecere din universul tehnologic în evoluţia naturală în ştiinţa viului.
   Crezul lui este Arta-transformării şi Adevărul Creaţiei, alternativă la istoria ideilor şi credinţelor religioase. Crede în Apocalipsul Sfintei Mame a lui Dumnezeu, în Sfânta Familie şi în Primul Principiu din care s-au ivit în copilăria umanităţii cei trei eoni distincţi, primordiali: existenţa, forma şi beatitudine – PP-EFB*.   
   CSM crede că“resetarea genetică” a corpului de lumină este posibilă prin Arta-transformării PP-EFB*. El a realizat lucrul acesta prin“Coloana soarelui de vis” conectată la Sfânta Familie şi Sfântul Soare - Lord Helios  - printr-o “Stea arzătoare cu opt raze”, a cărui formă sculpturală o puteţi vedea în proiectul de Troiţa RSB (Rezonator stelar de bioluminiscenţă solară). Din 2013 prezintă pe albumul foto-sculpturi de pe Facebook proiectul de Troiţă RSB, prin care încearcă să găsească sprijin financiar pentru a realiza această Lucrare.
   S-a luptat cu toate puterile în primii 20 de ani de la revoluţia din ’89 să-şi construiască o carieră de artist-sculptor în ţară, ca să trăiască la limita decenţei numai din drepturi de autor, dar... din nefericire, fără nici o recunoaştere oficială din partea reprezentanţilor culturii din ţară. Cum de altfel n-a fost recunoscut nici universalul C. Brâncuşi, refuzându-i-se, după 53 de ani de exil la Paris, repatrierea atelierului şi a operelor de sculptură, chiar de către mari critici, scriitori şi academicieni ai vremii precum George Călinescu, Mihail Sadoveanu, etc., care au afirmat pur şi simplu în plenul Academiei Române că, “sculptura lui Brâncuşi e decadentă şi lipsită de valoare artistică”.
   În concluzie, trebuie să spun, cu o mare tristeţe, că lumea aceasta nu ne iubeşte, cel puţin pe noi, artiştii, care facem o artă din familia sacrului. Lumea aceasta, care timp de 100 de ani a trecut prin două războaie mondiale şi printr-un război rece biologic care durează şi azi…lumea est-europeană, unde de 25 de ani se face cea mai tragică risipă de oameni, de energie şi de timp - e sortită să piară.
   Trebuie să ne grăbim, cumva, să o reformăm în întregime din temelie, iar noi sântem aici ca să facem acest lucru, cum de nu vedeţi asta? Lumea aceasta strâmbă, cu spiritul contrafăcut gnostic, parcă tot mai pierdută în Noaptea minţii - în care uni suferă de prea multă lumină iar alţii de prea mult întuneric şi negaţie – de vreme ce s-a născut sub semnul luminii, ea trebuie să iasă la lumină.
   Căci, iată, am ajuns să trăiesc, la aproape 60 de ani, cele mai grele umilinţe. Peste tot, ori unde ai merge în lume, vei găsi tot mai mulţi oameni marginalizaţi, nedoriţi, neiubiţi, neîngrijiţi, respinşi de societate, complet uitaţi, complet rămaşi singuri. Ca mine, ca voi şi ca mulţi alţii oameni cuprinşi de întristare, depresie şi singurătate.
   Cum de nu vedeţi că aceasta este cea mai mare sărăcie a ţărilor bogate din America din Europa şi de pretutindeni. Cum de nu vă implicaţi în geopolitică? Trăim, iată, cu viii şi cu morţii  electrici  laolaltă, în cel mai mizerabil stat poliţienesc din UE, într-un stat care numai stat de drept nu e, care a fost şi a rămas până azi un stat bolşevic, securist şi comunistoid-capitalist, confiscat de 70 de ani de bolşevicii iudeo-masoni, transformat dintr-o monarhie constituţională într-o republică bolşevică, ajunsă acum o republică a procurorilor şi judecătorilor şi ultima colonie bananieră din Europa de Est la dispoziţia corpocraţiei bancare a Statelor Unite şi a Bruxelles-ului, condusă de troika SRI-DNA-SIE.
                          * * *
CINCI SOLUŢII (pentru ameliorarea umanităţii)

            Foto: “Ultimul soare negru înainte de 2081”
   Pe scurt, formulez cinci soluţii pentru salvarea României şi a Europei în acest ceas greu al istoriei cele mai mari înşelătorii umane:
   1. În primul rând, acordarea Venitului Minim Garantat Necondiţionat şi Universal, acordat de UE şi votat de Parlamentul european. Venit Minim Universal, care se încearcă acum să fie acordat în Italia şi Spania, şi care, din ce am citit eu, se experimentează deja în câteva state din UE. Consider că este absolut necesar acest Venit Minim Universal, ca să putem porni, în prima fază, motorul economiei europene, gripat de aşa-zisul fenomen de globalizare forţată a lucrurilor şi de noua tribalizare a persoanelor, care încearcă să ne transforme pe toţi în nişte sclavi moderni, sub un control total al minţii, într-un singur Sat Planetar, cu un guvern mondial şi o singură “Republică Universală”.
   Notă: acest Venit Minim Universal va fi condiţionat de participarea noastră la noua Democraţie Directă România-Noua Europă, în cadrul unui partid DDR-NE, unde legiferează direct poporul român prin dezbatere publică online şi prin iniţierea de legi noi prin referendumuri şi petiţii semnate de zece mii de oameni liberi.
   2. Un referendum naţional şi european pentru o Constituţie unică europeană, care să ne asigure adevărata demnitate, libertate şi egalitate de şanse la toate cele 29 de state aşa-zis „unite şi integrate” în UE.
   3. Despărţirea Nordului bogat al Europei de Sudul sărac, federalizarea Europei de Est şi unirea acesteia cu Federaţia Rusă. Marea Rusie trebuie reintegrată în bătrâna Europă, dar fără războaie economice genocidare sau alte ameninţări nucleare şi militariste.
   4. Crearea Statelor Unite ale Europei, prin unirea mai întâi culturală şi cultuală, deci pe o axă creştină, religioasă şi culturală, şi apoi prin unire politică şi economică. Această Marea Unire este posibilă prin crearea unei Societăţi civile adevărate, prin Comunităţi autosustenabile şi oraşe-stat, formate prin mişcări feministe universale, declanşate alternativ din nucleul cel mai fecund al latinităţii România, Italia, Spania, Franţa, etc., şi la polul opus Anglia şi Rusia, care împreună cu toate statele din Euroasia vor crea primele Culturi matrifocale şi matrilocale paşnice, aşa cum a fost în vechea Europă, şi aşa cum a fost în oraşele-stat în Renaşterea italiană. Dovadă că nimic nu e nou sub soare.
   5. Înfiinţarea a două ministere de bază în fiecare din cele 29 de state din UE, care să îndeplinească aceste deziderate, şi altele la fel de importante. Aceste două ministere sunt: Ministerul tehnologiilor înalte (coordonat de CERN-Măgurele, unde se va înfiinţa primul Institutul Internaţional de Bioluminiscenţă Solară) şi Ministerul Artei-transformării PP-EFB* (care va funcţiona prin ACADEMIA LUMINII (un Itinerariu spiritual iniţiat şi coordonat de Prof. Dr. Traian-Dinorel Stanciulescu).
                                            * * *
   Cu privire la unificarea cultural-religioasă şi apoi economică a Europei, reamintesc doar două argumente, din zece, pe care le-am prezentat, într-un articol numit “Proiect-pilot pentru ameliorara umanităţii”, pe revista Confluenţe literare:
   ARGUMENT CULTURAL: Nu se poate construi o lume materială fără ca această să fie subordonată culturii, fie aceasta naţională sau universală, pentru aşi regăsi bunăstarea, armonia şi adevăratul sens al vieţii. Orice inversare a acestei ordini spirituale în lucruri şi fiinţe lăsată de Dumnezeu pe pământ, conduce, mai devreme sau mai târziu, la negarea omului. Această piaţă economică, sau economie de piaţă liberă, globalizată, mai mult sau mai puţin, este rezultatul culturii şi nu invers.
   ARGUMENT ECONOMIC: Dacă încerci să controlezi economia se blochează sistemul. Deci nu este posibil să planifici dezvoltarea economică. Dacă nu faci nimic pentru a organiza economia de piaţă liberă, aceasta are darul de a se organiza singură. Soluţia: să-ţi foloseşti talentul şi creaţia de idei pentru a inventa produse noi. N-ai propuse noi, n-ai piaţă liberă, n-ai nimic. Şi ne pierdem în mulţime, dacă alergăm după toţi ceilalţi.
   „Diavolul sunt „ceilalţi” oameni”, spunea dramaturgul şi filozoful existenţialist francez J.P. Sarte.
   *PP-EFB= Primul Principiu din care s-au ivit în copilăria umanităţii cei trei eoni distincţi, primordiali: Existenţa, Forma şi Beatitudinea.
   Doamne-ajută! Să auzim de bine!
   23 iulie 2015, sculptor Constantin Milea Sandu

 



Niciun comentariu: