Scrisoare de intenţie



"Omenirea este un amestec ciudat de sori şi pietre de o varietate atât de infinită încât nu mai ştim unde un om încetează să mai fie piatra şi devine soare. Nu ştim nici măcar dacă sorii au fost creaţi pentru nevoia pietrelor de a fi încălzite sau pietrele pentru nevoia sorilor de a răspândi căldură. Ştim numai că, sori ori pietre, suntem cu toţii fără rost în lume de îndată ce rămânem unii fără ceilalţi." (Panait Istrate)

Stimată doamnă, stimate domnule, dragi prieteni,

O Zi bună să vă dea Dumnezeu, cer înalt şi idealuri pe măsura Cerului Cristalin!

ARTA-TRANSFORMĂRII este felul lui Dumnezeu de a se descoperii omului, în jocul Lui cu cerul şi cu oamenii, şi Primul Principiu din care s-au ivit în copilăria umanităţii cei trei eoni distincţi primordiali: Existenţa-Forma-Beatitudinea (PP-EFB). Aceasta este de altfel prima triadă, care poate fi transformată în următoarele triade: materie-energie-informaţie; creaţie-procreaţie-casă; sănătate-dragoste-bani. Căci acestea sunt cele trei fericiri. Şi în toate trei există Dumnezeu.
PUTEREA DE REZONANŢĂ a artei de a trăi şi a iubi nu poate dobândi viaţă publică fără susţinerea unor admirabili prieteni, care să-şi apropie darul lor într-o aspiraţie unică: aceea ca VALORILE UNIVERSALE ale religiei, artei şi ştiinţei româneşti şi europene să vibreze cu demnitate în lume, în armonie deplină cu OAMENII, Cerul Cristalin şi DUMNEZEU.
Simbolic, pentru a apăra VALORILE UMANE - IUBIREA, VISUL, ARTA, PACEA, LIBERTATEA, DREPTATEA şi ADEVĂRUL CREAŢIEI - vă solicit un sprijin financiar pentru a crea şi dezvolta o platformă online, site “TERRA MIRABILIS HABITAT – Comunitate autosustenabilă – PROCESSIO PER CONVERSIO – Ediţie Solară – Prietenii aurice şi proteice în artă şi ştiinţă”, în cadrul căreia să publicăm împreună la o Editură Virtuală o serie de articole şi cărţi cu tematica mai sus amintită, printre acestea cartea “semnal” – “Agonia Uniunii Europene – O sută de ani sub sabia psihotronică” (360 de pagini în trei volume ilustrate cu imagini din sculpturile lui CSM) Primul volum este deja publicat, începând cu 9 decembrie 2013, pe revista Confluenţe literare, în opt “Scrisori de tranziţie din Mileniul III către Prinţesa X”. Iar următoarele două volume urmează să le public, în coautorat, sau chiar cvadriautorat, semnate de mai mulţi colaboratori şi prieteni ai Artei-transformării PP-EFB.
Dacă am văzut că de şapte ani criza financiară mondială nu încetează, ba chiar se amplifică, ca la comunişti, în “cincinale”, am decis ca începând cu data de 19 februarie 2015 să trec pe blog contul meu în lei şi în valută.
La urma urmei, conştiinţa şi recunoaşterea valorilor sunt pietrele de temeile pentru fiecare familie, comunitate şi naţiune, fără de care omenirea nu poate supraveţui.
Vă mulţumesc pentru interesul acordat acestui proiect cultural european pe care sper să-l pot merita în întregime sau măcar într-o oarecare măsură.
Cu prietenie şi admiraţie, al dumneavoastră Constantin Sandu Milea
Tel: 0744994454

Cont curent la Banca Română de Dezvoltare BRD Grupe Societe Generale, pe numele Sandu-Milea Constantin: în lei: RO58BRDE080SV45322990800; şi euro în valută: RO16BRDE080SV36875130800

vineri, 21 ianuarie 2011

Argumente pentru ameliorarea umanitatii:


                          Argumente pentru ameliorarea umanitatii:

Sociologic: nu există oameni inutili ci doar o societate care nu este în stare sa le descopere utilitatea iar ei suferă. De aceea, acest surogat de societate nu va putea fi bună nici pentru cei realizaţi, nici pentru cei nerealizaţi tocmai pentru că primii îi condamnă pe ultimii. 
Religios: cât de  mare e Ignoranţa, atât de mare e bogăţia celui lacom. “…dacă ai ochi să vezi. În fiecare loc, oriunde ai merge, vei gasi oameni nedoriţi, neiubiţ, neîngrijiţi, respinşi de societate, complet uitaţi, complet rămaşi singuri. Aceasta este cea mai mare sărăcie a ţărilor bogate…Tu trebuie să fii sfânt în pozitia in care te afli si eu trebuie sa fiu sfanta in pozitia in care m-a pus Dumnezeu.  Asa incat nu e nimic extraordinar sa fi sfant. Sfintenie nu e luxul catorva. Sfintenia e o simpla obligatie pentru tine si pentru mine. Noi am fost creati pentru aceasta.”(Maica Tereza – din revista Parabola)  
    Feminist: ceea ce este sfarsitul lumii pentru un copil care moare de foame, reprezinta un fluture viu in stomacul unei femei adevarate. Exista femei adevarate, cu o constiinta avansata, care se identifica cu cei peste doua miliarde de oameni care traiesc cu un dolar pe zi. Si exista, totodata, femei moarte spiritual, fara sa stie ca au murit de mult, care se identifica doar cu consumul excesiv de bunuri materiale. Pacea lumii este la fel de importanta ca si pacea sufletelor noastre.                                                     
Cultural: nu se poate construi o lume materiala fara ca aceasta sa fie       
subordonata culturii, fie ea nationala sau universala, pentru asi regasi bunastarea , armonia si adevaratul sens al vietii. Orice inversare a acestei ordini spirituale in lucruri si fiinte lasata de Dumnezeu pe pamant, conduce, mai devreme sau mai tarziu, la negarea omului. Aceasta piata economica, sau economie de piata libera, globalizata, mai mult sau mai putin, este rezultatul culturii si nu invers.
 Economic: daca incerci sa controlezi economia se blocheaza sistemul. Deci nu este posibil sa planifici dezvoltarea economica. Solutia: sa-ti folosesti talentul pentru a inventa produse noi. N-ai produse noi , n-ai piata, n-ai nimic. Si ne pierdem in multime daca alergam alaturi de toti ceilalti.
 Genetic: capital strain, adica amestecul raselor, unind ADNMN cu ADNMP ( ADN materie pozitiva cu ADN materie negativa ) , inseamna sange proaspat dupa care striga toti capitalistii din toate Camerele Reprezentantilor Lumii, inclusiv Lumea a Treia din care facem parte si noi, cu minoritati cu toti.
Filozofic: In acest moment al istoriei unei mari inselatorii, consider ca traim intr-o lumea aflata in criza ca proiect de civilizatie. De ce ? Pentru ca pe pamant lumea e fara centru, iar in cer intr-un razboi al focului stelar.  " Sa nu fim naivi si in sec.XXI. Gnoza, considerata o forma de cunoastere cu acces restrans, a pus stapanire pe intreaga lume, actioneaza acum prin internet ca o afacere de provincie sub forma unui semn bolnav , si noi nu avem constiinta acetui fapt. Pentru uni oameni gnostici, gnoza actioneaza prin agonie si extaz, pentru altii prin bucuria de a fi mantuiti, iar pentru ceilalti oameni gnoza actioneaza prin nihilismul modern  si are ca tinta distrugerea civilizatiei universale si moartea lui Dumneze.  Dar nu numai gnoza e gnostica, ci si autorii ei catolici, ortodocsi sau musulmani. Totul e gnostic in istorie de la inceputuri pana azi , reforma , comunismul, nazismul, liberalismul, existentialismul, psihologia, biologia moderna, parapsihologia si genetica, toate curentele sunt gnostice. " ( Ioan Petru Culianu )
 Intreaga societate e bolnava si gnostica, pana cand nu vom cunoaste programul genetic de vindecare economica si culturala a intregii lumi.
   In aceasta situatie limita exista doua alternative: sau redescoperim un ecstaz al transcendentei  prin intelectul  activ universal , sursa a intuitiilor intelectuale prime conceput ca fiind Suflet Viu, parte din Sufletul lui Dumnezeu- creatorul programului nostru genetic. Sau acceptam nihilismul modern prin explozie si implozie informationala si fiecare individ evolueaza in toate sensurile  posibile, dar fara constructie si rigoare. Adica fara mama, fara tata, fara suflet si fara Dmnezeu. A treia cale ar putea fi crearea de orase-state-matrilocale, divizate politic, dar unite printr-o noua  religie matrifocala . Aceasta noua  religie matrifocala  ar  putea acum infiinta noi  Temple ale Meditatiei transcedentale, ale Contemplarii si Eliberarii  intregii omeniri din ciclul reincarnarilor, din ciclul devenirilor, si din vesnicul balans intre mai bine si mai rau al celor multi.
     APLICATII : In vindecarea economica, culturala si religioasa a popoarelor inghitite in sfera de putere a Timpurilor Moderne ; in protecţia mediului şi prevenirea riscului ;  in turismul cultural si religios; in regenerare urbană şi rurală ; in infrastructura sociala, in sanatate, educatie si cultura universala ; in semiotica iubirii ; in stiinta reprezentarii sistemele de semne  pentru anticiparea viitorului ; in artele vizuale  si  in Televiziunea Globala,  pentru cunoasterea  Artei  Memoriei,  a imaginilor-regine ,  a Intelectului Suprem  si  pe Dumnezeu-Creatorul nostru .
    CONCLUZII :
   Viata e 10% ce ti se intampla si 90% felul in care reactionezi la ce ti se intampla. Tot  ce se intampla in lume este in legatura cu felul in care vom sti sa reprezentam si sa folosim cat mai bine Arta-transformarii sistemelor de  semne  arbitrare   in  simboluri  consacrate  pentru anticiparea viitorului. In  semiotica a reprezenta inseamna a stabili o  legatura durabila  intre ceea ce reprezentam si ceea ce facem.   
   " Din pacate puterea politica si religioasa are pe constiinta toate pacatele culturale ale ultimilor patru veacuri. Caci pactul dintre aceste doua puteri au facut ca Europa sa piarda rodul, sensul insusi al ultimei sale mari epoci, Renasterea, intr-un moment cand cea mai inalta ordine de valori intrinsece, ordinea in lucruri si fiinte  a valorilor aristocratice care spuneau Da vietii ! care garantau viitorul, exact contrariul a ceea ce au facut valorile decadente ale intunericului si negatiei. " ( Ioan Petru Culianu )
 O posibila solutie de salvare a societatilor moderne,  demitologizate, masculinizate , desacralizate si imbatranite prin pierderea capacitatii creierului  de a anticipa viitorul,  ar putea fi  refacerea  creierului bicameral . ( a se studia cercetarile lui Roger Sperry – laureat al Premilului Nobel – asupra functiunilor celor doua emisfere cerebrale). Asta inseamna ca singurul organ care se poate reface este creierul,  printr-un nou program genetic; iar lucrul acesta insemneaza un proces foarte complex  de   educatie, stiinta si cultura universala, utilizand pe scara larga Universul Computer   in  noilor cuceriri ale  STIINTELOR  LUMINII . Acestea sunt: medicina complementara , bioenergoterapia,  terapia prin lumina , sau homeopatia etc . ; computatie genetica, care imita felul in care functioneaza genele umane in computerul biologic ; computatie quantica, adica prin unificarea energiilor biologice, electrice, magnetice si fotonice - BEMF ; computatie anticipatorie, descoperind Sufletul Viu , Dow-ul, adica  divinitatea launtrica  ; Artele -Frumoase,  practicand  terapia prin arta , sau  printr-o noua forma complexa de meditatie artistica bazata pe vizualizari de  semne si simboluri , si  de  imagini-regine si combinari criptografice  de notiuni magice si mistico-crestine.  Este vorba de niste  imagini – regine  cu o Dubla - Fata, divina si umana, una de soare iar cealalta de Luna intoarsa mereu spre o Simpla Coloana a Soarelui de Vis.
Mai exact spus, este vorba de cele doua  IERARHII  ALE  LUMINII  expansioniste care conduc lumea:  ierarhia luminii solara din spatiul supralunar  si ierarhia luminii lunare din  spatial sublunar . 
      Eu cred cu tarie si imi exprim convingerea ca istoria intelectuala a omenirii si implicit  a religiilor,  poate genera un  nou umanism al Renasterii spirituale  , prin asimilarea culturilor matrilocale pasnice si  arhaice extra-europene, pentru a demasculiniza, demitologiza  si deprovincializa cultura occidentala.
    Un nou Umanism al Renasterii spirituale  a inceput deja in Universul Computer  aflat acum intr-o faza primitiva a dezvoltarii sale, dar care va atinge maturitatea in urmatorii 10 ani. Dupa care va dispare..., pentru ca apoi noile structuri ale Renasterii omenirii sa se poata dezvolta la scara globala prin noi forme de cunoastere in deplina armonie cu OAMENII, cu COSMOSUL si cu DUMNEZEU.
  " Istoria intelectuala a omenirii  nu este alta decat jocul mintii umane cu ea insasi si nici nu poate sa fie altceva. Caci interactiunea dintre mintea creatorului si lume creeaza  semne arbitrare  si  simboluri consacrate . Dar si conectarea Mintii creatorului la  Harta Mintii lui Dumnezeu  produce  simboluri ale Renasterii Spirituale ,  iar acestea sunt mai durabile decat celelalte." ( Ioan Petru Culianu )
   Inconjurati-va de  itelectuali-activi si de mari creatori de idei. Si veti descoperii masura creativitatii in  expresia anticiparii viitorului.
Va multumesc pentru atentie !
 sculptor Constantin Milea Sandu

Niciun comentariu: