Scrisoare de intenţie



"Omenirea este un amestec ciudat de sori şi pietre de o varietate atât de infinită încât nu mai ştim unde un om încetează să mai fie piatra şi devine soare. Nu ştim nici măcar dacă sorii au fost creaţi pentru nevoia pietrelor de a fi încălzite sau pietrele pentru nevoia sorilor de a răspândi căldură. Ştim numai că, sori ori pietre, suntem cu toţii fără rost în lume de îndată ce rămânem unii fără ceilalţi." (Panait Istrate)

Stimată doamnă, stimate domnule, dragi prieteni,

O Zi bună să vă dea Dumnezeu, cer înalt şi idealuri pe măsura Cerului Cristalin!

ARTA-TRANSFORMĂRII este felul lui Dumnezeu de a se descoperii omului, în jocul Lui cu cerul şi cu oamenii, şi Primul Principiu din care s-au ivit în copilăria umanităţii cei trei eoni distincţi primordiali: Existenţa-Forma-Beatitudinea (PP-EFB). Aceasta este de altfel prima triadă, care poate fi transformată în următoarele triade: materie-energie-informaţie; creaţie-procreaţie-casă; sănătate-dragoste-bani. Căci acestea sunt cele trei fericiri. Şi în toate trei există Dumnezeu.
PUTEREA DE REZONANŢĂ a artei de a trăi şi a iubi nu poate dobândi viaţă publică fără susţinerea unor admirabili prieteni, care să-şi apropie darul lor într-o aspiraţie unică: aceea ca VALORILE UNIVERSALE ale religiei, artei şi ştiinţei româneşti şi europene să vibreze cu demnitate în lume, în armonie deplină cu OAMENII, Cerul Cristalin şi DUMNEZEU.
Simbolic, pentru a apăra VALORILE UMANE - IUBIREA, VISUL, ARTA, PACEA, LIBERTATEA, DREPTATEA şi ADEVĂRUL CREAŢIEI - vă solicit un sprijin financiar pentru a crea şi dezvolta o platformă online, site “TERRA MIRABILIS HABITAT – Comunitate autosustenabilă – PROCESSIO PER CONVERSIO – Ediţie Solară – Prietenii aurice şi proteice în artă şi ştiinţă”, în cadrul căreia să publicăm împreună la o Editură Virtuală o serie de articole şi cărţi cu tematica mai sus amintită, printre acestea cartea “semnal” – “Agonia Uniunii Europene – O sută de ani sub sabia psihotronică” (360 de pagini în trei volume ilustrate cu imagini din sculpturile lui CSM) Primul volum este deja publicat, începând cu 9 decembrie 2013, pe revista Confluenţe literare, în opt “Scrisori de tranziţie din Mileniul III către Prinţesa X”. Iar următoarele două volume urmează să le public, în coautorat, sau chiar cvadriautorat, semnate de mai mulţi colaboratori şi prieteni ai Artei-transformării PP-EFB.
Dacă am văzut că de şapte ani criza financiară mondială nu încetează, ba chiar se amplifică, ca la comunişti, în “cincinale”, am decis ca începând cu data de 19 februarie 2015 să trec pe blog contul meu în lei şi în valută.
La urma urmei, conştiinţa şi recunoaşterea valorilor sunt pietrele de temeile pentru fiecare familie, comunitate şi naţiune, fără de care omenirea nu poate supraveţui.
Vă mulţumesc pentru interesul acordat acestui proiect cultural european pe care sper să-l pot merita în întregime sau măcar într-o oarecare măsură.
Cu prietenie şi admiraţie, al dumneavoastră Constantin Sandu Milea
Tel: 0744994454

Cont curent la Banca Română de Dezvoltare BRD Grupe Societe Generale, pe numele Sandu-Milea Constantin: în lei: RO58BRDE080SV45322990800; şi euro în valută: RO16BRDE080SV36875130800

miercuri, 19 ianuarie 2011

 Coloana soarelui de vis, Geneza si Maraia magdalena 

        Despre jocurile mintii cu cerul si cu oamenii


 Arta-transformarii este felul lui Dumnezeu de a se descoperii omului in jocul lui cu cerul si cu oamenii ( – cu omul de la zeu, cu omul crestin, cu omul din om si cu omul fara destin ).
 Descoperti-va calitatile sufletului liber – singura care conteaza, pentru ca este parte din sufletul lui Dumnezeu – in cautarea altui suflet liber
 Dezbracati-va hainele de toate patimile si de toate enigmele-ncalcite de mainile uscate a vremii-mbatranite !
 Iesiti din acest sistem incremenit in globalizarii lucrurilor si tribalizarii persoanelor !
 Intrati in Jocul serios – Jocari serio – conceput in timpul copilariei umanitatii !
 Aveti acum fericirea sa contemplati lumea din afara ei si in acelasi timp sa traiti intens in ea.
 Bucurati-va  de acest unic privilegiu  - odata in viata !
 Eliberati-va odata pentru totdeuna din ciclul devenirilor, din ciclul reancarnarilor si din vesnicul balans intre mai bine si mai rau al  celor multi !
 Iata, acum am ajuns sa traim cu totii suspendati intre cer si pamant, intre oameni si zei, cu viii si cu mortii laolalta !
 Iata inceputul unui alte perioade aducatoare de cea de a doua moarte a neamului omenesc !
 Aceasta este ultima noapte de dragoste si cea mai lunga noapte de razboi,  declansat intre fortele infernale si cele ceresti ce se petrece chiar acum in sufletele, in mintile si in inimile noastre – in bietele noastre spirite, indestul de rascolite de intrebari.
 Asadar, felul in care faci dragoste acum este chiar felul in care Dumnezeu-procreatie – ingerul bun sau demonul  - va fi cu tine. “ Nu Daimonul va va alege pe voi, ci voi va veti alege samanta Daimonului “ , zice Cuvantul Fiicei Necesitatii.
 As vrea ca sculpturile mele ( Vanatorul stelelor, Genezele, ciclul reginelor si Coloanele luminoase ) sa se ridice in parcuri si gradini publice prin toate Universitatiile Lumii, sa se joace copiii, elevii si studentii peste ele, cum s-ar fi jucat Dumnezeu cu cerul si cu oameni peste pietre si pamant in timpul copilariei umanitatii, nimeni sa nu stie ce sunt si cine le-a facut – dar sa simta si sa vada ca toti, dat absolut toti, evoluam acum pe o singura axa, ca toti suntem prinsi pe pamant ca niste plante de carne, ca toti alunecam, prin trei miscari intr-una singura, impreuna cu luna si cu soarele, ca toti suntem acum inlntuiti de circhini de coloane cuantice in expansiune infinita.
 Femeia este o entitate spirituala, o Stea arzatoare cu opt raze in Templul Iubirii. Un templu al iubirii care nu e altul decat cerul-pamantesc. Femeia este doar inrudita  cu Dumnezeu, prin raza lui. De aceea o numim Mama lui Dumnezeu, adevarata regina coeli, stea mantaitoare care mijloceste in folosul umanitatii.  Ea nu este si nici n-a fost vreodata o iubita pamanteana. Femeia este creatoare de ingeri si demoni pe pamant, nu create de zei pamanteni. Civilizatia Iubirii este singura constanta in univers. Iubirea este flacara din Infinit si va fi memoria eterna a pulberei stelare. Intr-adevar, intre doua inimi exista o fereastra de lumina carui ziua-i zicem soare iar noaptea luna. Intr-adevar, razele corpului nostru luminos cresc odata cu spatial curbat care sta intre  noi si un alt corp luminos, cum e luna sau soarele sau o alta fiinta luminoasa. Dar de ce cresc aceste raze luminoase si spatii curbate  din fereastra in fereastra, numai Dumnezeu stie, noi nu stim ! 
 Va daruiesc aceste sculpturi si Coloane luminoase pentru toate femeile pe care le-am iubit de la nasterea mea si pe care le voi iubi etern si chiar dupa aceea !
 Cu mult drag si consideratie, Constantin Milea Sandu

   

Niciun comentariu: