Scrisoare de intenţie



"Omenirea este un amestec ciudat de sori şi pietre de o varietate atât de infinită încât nu mai ştim unde un om încetează să mai fie piatra şi devine soare. Nu ştim nici măcar dacă sorii au fost creaţi pentru nevoia pietrelor de a fi încălzite sau pietrele pentru nevoia sorilor de a răspândi căldură. Ştim numai că, sori ori pietre, suntem cu toţii fără rost în lume de îndată ce rămânem unii fără ceilalţi." (Panait Istrate)

Stimată doamnă, stimate domnule, dragi prieteni,

O Zi bună să vă dea Dumnezeu, cer înalt şi idealuri pe măsura Cerului Cristalin!

ARTA-TRANSFORMĂRII este felul lui Dumnezeu de a se descoperii omului, în jocul Lui cu cerul şi cu oamenii, şi Primul Principiu din care s-au ivit în copilăria umanităţii cei trei eoni distincţi primordiali: Existenţa-Forma-Beatitudinea (PP-EFB). Aceasta este de altfel prima triadă, care poate fi transformată în următoarele triade: materie-energie-informaţie; creaţie-procreaţie-casă; sănătate-dragoste-bani. Căci acestea sunt cele trei fericiri. Şi în toate trei există Dumnezeu.
PUTEREA DE REZONANŢĂ a artei de a trăi şi a iubi nu poate dobândi viaţă publică fără susţinerea unor admirabili prieteni, care să-şi apropie darul lor într-o aspiraţie unică: aceea ca VALORILE UNIVERSALE ale religiei, artei şi ştiinţei româneşti şi europene să vibreze cu demnitate în lume, în armonie deplină cu OAMENII, Cerul Cristalin şi DUMNEZEU.
Simbolic, pentru a apăra VALORILE UMANE - IUBIREA, VISUL, ARTA, PACEA, LIBERTATEA, DREPTATEA şi ADEVĂRUL CREAŢIEI - vă solicit un sprijin financiar pentru a crea şi dezvolta o platformă online, site “TERRA MIRABILIS HABITAT – Comunitate autosustenabilă – PROCESSIO PER CONVERSIO – Ediţie Solară – Prietenii aurice şi proteice în artă şi ştiinţă”, în cadrul căreia să publicăm împreună la o Editură Virtuală o serie de articole şi cărţi cu tematica mai sus amintită, printre acestea cartea “semnal” – “Agonia Uniunii Europene – O sută de ani sub sabia psihotronică” (360 de pagini în trei volume ilustrate cu imagini din sculpturile lui CSM) Primul volum este deja publicat, începând cu 9 decembrie 2013, pe revista Confluenţe literare, în opt “Scrisori de tranziţie din Mileniul III către Prinţesa X”. Iar următoarele două volume urmează să le public, în coautorat, sau chiar cvadriautorat, semnate de mai mulţi colaboratori şi prieteni ai Artei-transformării PP-EFB.
Dacă am văzut că de şapte ani criza financiară mondială nu încetează, ba chiar se amplifică, ca la comunişti, în “cincinale”, am decis ca începând cu data de 19 februarie 2015 să trec pe blog contul meu în lei şi în valută.
La urma urmei, conştiinţa şi recunoaşterea valorilor sunt pietrele de temeile pentru fiecare familie, comunitate şi naţiune, fără de care omenirea nu poate supraveţui.
Vă mulţumesc pentru interesul acordat acestui proiect cultural european pe care sper să-l pot merita în întregime sau măcar într-o oarecare măsură.
Cu prietenie şi admiraţie, al dumneavoastră Constantin Sandu Milea
Tel: 0744994454

Cont curent la Banca Română de Dezvoltare BRD Grupe Societe Generale, pe numele Sandu-Milea Constantin: în lei: RO58BRDE080SV45322990800; şi euro în valută: RO16BRDE080SV36875130800

duminică, 7 aprilie 2013

Titanicul crizei vine din SUA şi bărcuţa de salvare din Islanda.



   Comunismul şi social-capitalismul european sunt două doctrine politice inventate pentru a submina economiile prospere europene şi a “elibera” oamenii către nimic, prin universul tehnologic. Căci universul tehnologic, atunci când este cenzurat, în mod sigur el este programat pentru a elibera oamenii către nimic. Iată cum cenzura tehnologică ne ţine legaţi pe sârmă de “lampa lui Lenin” de o sută de ani, iar acum ne simţim “eliberaţi” de povara muncii şi puşi faţă în faţă cu nimicul: ajunge un laptop şi o reţea de socializare precum Facebook-ul pentru a rămâne captivi în braţele descărnate ale nimicului care se întinde peste întreaga lume şi înhaţe câteva miliarde de oameni în doar zece ani. Cu alte cuvinte, comunismul şi capitalismul, atunci când operează cu cenzura tehnologică şi de idei, adică prin genocid economic şi cultural, devin două utopii care îşi au esenţa în Paradisul prin distrugerea omenirii. Ţinta lor finală fiind aceea de a dezechilibra financiar toate statele lumii până la pierderea suveranităţii şi dezmembrarea graniţelor lor istorice, apoi de a conduce întreaga lume cu un Guvern Mondial, având ca formă de guvernământ “Republica Universală”. Nouă clasă conducătoare care ne va guverna va fi hibridizată şi aflată în comă tehnică şi politică la nivel social-planetar, pentru că va conduce, şi ne vor conduce, sub “implant informatic”. Fizic ne vor domina datorită nano tehnologiilor, iar dominarea va fi acceptată de cei care au deja sănătatea alterată prin mâncare şi băuturi modificate genetic (OMG), cu grad redus de inteligenţă, dopaţi, şi fără cultură universală. Noul program de alimentaţie cu produse OMG aplicat prin Codexul Alimentarius va face că popoarele să nu mai ştie cine sunt, şi în final să îşi piardă discernământul de a vota liber şi democratic în favoarea unui sistem politic sau altul. Toate estimările oamenilor de ştiinţă spun că, după eşecul comunismului şi al capitalismului, nu vor trece nici şapte ani şi vor fi, pe pământ, sute de milioane de oameni care vor tânji după muncă, pensii şi ajutoare sociale şi nu le vor mai găsi acum nicăieri. Câteva statistici recente, venite dintr-o ţară cu trei sute de milioane de locuitori, par să adeverească acest lucru. Şi să ne punem fiecare întrebarea legitimă şi obligatorie: ce se întâmplă cu noi în viitorul apropiat?
  “57% din copiii Americii trăiesc în sărăcie. 43% dintre imigranţii stabiliţi în America trăiesc din ajutoare sociale. Care naţiune echilibrată admite creşterea datoriei naţionale cu 50% şi realege în funcţia supremă a statului o persoană care a adăugat 12 trilioane la datoria naţională, de trei ori mai mult decât predecesorul său, George W. Bush, blamat pe nedrept de presa liberală, a adăugat în perioada mandatului de 8 ani?! Numai în ultimele 16 luni, datoria naţională a crescut cu 2,1 trilioane de dolari, motiv pentru care se doreşte ridicarea plafonului datoriei, care oricum depăşeşte valoarea Produsului Intern Brut (P.I.B.). B.H.O. este singurul preşedinte american, care, timp de 4 ani, a produs un deficit constant, cumulat, mai mare decât toţi preşedinţii din istoria Statelor Unite ale Americii. Pentru amatorii de statistici, datoria S.U.A. creşte cu 3 milioane de dolari pe minut! În conformitate cu datele furnizate de U.S. Census Bureau, venitul pe familie a scăzut cu 4.000 de dolari, de când B.H.O. a devenit preşedinte.” (Am citat din articolul “Veşti proaste de peste ocean”, articol publicat în ziarul “Clipa” din New York de Dwight Luchian Patton în data de 11 februarie 2013.)
Asta este doar partea întunecată a aesbergului care va scufunda Titanicul crizei, pentru cine are ochi să vadă şi urechi să audă.
   Există însă şi o barcă de salvare pentru a ieşi din aceste valuri de crize, declanşate artificial de un duh rău care a pus stăpânire pe întreaga omenire. Există modelul Islandei, care nu este condusă de austeritate, aşa cum sunt conduse acum toate ţările din UE. Islanda, o ţară mică cu suprafaţa cât Portugalia şi cu doar 320.000 de locuitori, a identificat sursele răului, a scos tot capitalul şi toate băncile străine din ţară, şi a început o reformă radicală cu investiţiile cele mai mari în cultură, transformând cultura în cel de-al doilea sector cu greutate în PIB. După 4 ani de reformă, ţara are o rată a şomajului de 5,7% şi o creştere economică de 3% şi poate fi mai mult decât o alternativă bancară. O femeie micuţă de 37 de ani a preluat ministrul Culturii din Islanda, şi-a creat un grup de lucru pe care l-a numit un “Minister al ideilor” şi a demonstrat că se poate crea bogăţie prin intermediul dezvoltării artelor. A făcut din Cultură baza industriilor creative şi un factor economic foarte important. A demonstrat că banii pe care îi generează artă sunt la fel de mulţi precum cei generaţi de industria aluminiului sau oricare altă industrie.
   Cum a fost posibil ca în Islanda să se facă o reformă radicală? Tot datorită culturii. În 2006 Andri Magnason a scris o carte, “Tărâmul visurilor”, care a reuşit să trezească conştiinţa oamenilor la timp. Această carte este un manual de autoajutor pentru o naţiune speriată, lucrarea nu a fost tradusă în limba română. O carte unde se denunţa un model economic bazat pe banii obţinuţi uşor din speculaţii financiare şi economice făcute de alogeni, extraeuropeni.
   Se tot vorbeşte că modelul Islandei nu poate fi introdus şi în alte ţări, motivul fiind cel demografic. Este cât se poate de fals. Cultura este universală. Iar atunci când se aplică cum trebuie, impactul ei este maxim şi în progresie exponenţială, la nivel social-planetar. De aceea, consider că aşa cum se pot trezi conştiinţele la trei sute de mii de oameni, tot astfel se pot trezi şi la un milion de oameni sau la cinci sute de milioane, cât are Uniunea Europeană acum.
   Voi prezenta foarte pe scurt două argumente pentru care merită să începem şi noi, asemenea Islandei, o acţiune de reformă radicală pentru a salva România şi UE.
    Argument cultural:
   Nu se poate construi o lume materială fără ca aceasta să fie subordonată culturii, fie ea naţională sau universală, pentru aşi regăsi bunăstarea, armonia şi adevăratul sens al vieţii. Orice inversare a acestei ordini spirituale în lucruri şi fiinţe lăsată de Dumnezeu pe pământ, conduce, mai devreme sau mai târziu, la negarea omului. Această piaţă economică, sau economie de piaţă liberă, globalizată, mai mult sau mai puţin, este rezultatul culturii şi nu invers. Cultură ar trebui să fie în fiecare ţară al doilea sector cu greutate în PIB-ul ţării, pentru că este baza industriilor creative şi factor economic cel mai important. Se poate să creezi bogăţie şi tehnologie înaltă prin intermediul dezvoltării artelor. Banii pe care i-ar putea genera creaţia de idei, prin energia solară, de exemplu prin construcţia generatoarelor electrice fără fir, ar putea fi la fel de mulţi precum cei generaţi de industria aluminiului sau petrolului. Cu o singură condiţie, banii să nu fie obţinuţi uşor din speculaţie financiare şi economice.
      Argument economic:
   Dacă încerci să controlezi economia se blochează sistemul. Deci nu este posibil să planifici dezvoltarea economică. Dacă “nu faci nimic” pentru a organiza economic, aceasta are darul extraordinar de a se organiza singură. Cu cât o organizezi mai puţin, cu atât merge mai bine. Soluţia: să-ţi foloseşti talentul şi ideile pentru a inventa produse noi. N-ai produse noi, n-ai piaţă, n-ai nimic. Şi ne pierdem în mulţime dacă alergăm alături de ceilalţi. Eu nu pot să alerg după Germania, că nu o voi prinde niciodată. Eu trebuie să inventez produse noi pentru ţara mea, chiar şi mini fabrici şi uzine noi, “pe roţi”, care să proceseze şi să valorifice tot ceea ce această ţară verde produce în stare naturală, iar guvernul român are obligaţia să-mi asigure patentul, licenţă şi protecţie de piaţă. Dacă nu se întâmplă lucrul acesta înseamnă că guvernul din ţara mea este ilegitim şi incapabil să guverneze şi să administreze o ţară.
   Constantin Milea Sandu



Un comentariu:

pavelseredan spunea...

Mi se pare a fi ceva extraordinar si nu imposibil. Noi am devenit doar o piata de desfacere cu interdictia de a produce natural, clasic si sanatos, mai mult am devenit o mare masina de spalat ..bani pentru ecscroci internationali.
Am nchis fabrici autohtone in loc sa le retehnologizam, ne batem joc de cultura proprie acceptand in schimb exprimari in engleza pentru te miri ce si care au echivalent romanesc.Injughiem pe la spate pe Eminescu in scolile noastre si promovam noncultura..de ce?!
Avem un imn national care ne cere sa ne desteptam sa ne trezim, dar nu este de ajuns,trebuie sa o facem !