Scrisoare de intenţie



"Omenirea este un amestec ciudat de sori şi pietre de o varietate atât de infinită încât nu mai ştim unde un om încetează să mai fie piatra şi devine soare. Nu ştim nici măcar dacă sorii au fost creaţi pentru nevoia pietrelor de a fi încălzite sau pietrele pentru nevoia sorilor de a răspândi căldură. Ştim numai că, sori ori pietre, suntem cu toţii fără rost în lume de îndată ce rămânem unii fără ceilalţi." (Panait Istrate)

Stimată doamnă, stimate domnule, dragi prieteni,

O Zi bună să vă dea Dumnezeu, cer înalt şi idealuri pe măsura Cerului Cristalin!

ARTA-TRANSFORMĂRII este felul lui Dumnezeu de a se descoperii omului, în jocul Lui cu cerul şi cu oamenii, şi Primul Principiu din care s-au ivit în copilăria umanităţii cei trei eoni distincţi primordiali: Existenţa-Forma-Beatitudinea (PP-EFB). Aceasta este de altfel prima triadă, care poate fi transformată în următoarele triade: materie-energie-informaţie; creaţie-procreaţie-casă; sănătate-dragoste-bani. Căci acestea sunt cele trei fericiri. Şi în toate trei există Dumnezeu.
PUTEREA DE REZONANŢĂ a artei de a trăi şi a iubi nu poate dobândi viaţă publică fără susţinerea unor admirabili prieteni, care să-şi apropie darul lor într-o aspiraţie unică: aceea ca VALORILE UNIVERSALE ale religiei, artei şi ştiinţei româneşti şi europene să vibreze cu demnitate în lume, în armonie deplină cu OAMENII, Cerul Cristalin şi DUMNEZEU.
Simbolic, pentru a apăra VALORILE UMANE - IUBIREA, VISUL, ARTA, PACEA, LIBERTATEA, DREPTATEA şi ADEVĂRUL CREAŢIEI - vă solicit un sprijin financiar pentru a crea şi dezvolta o platformă online, site “TERRA MIRABILIS HABITAT – Comunitate autosustenabilă – PROCESSIO PER CONVERSIO – Ediţie Solară – Prietenii aurice şi proteice în artă şi ştiinţă”, în cadrul căreia să publicăm împreună la o Editură Virtuală o serie de articole şi cărţi cu tematica mai sus amintită, printre acestea cartea “semnal” – “Agonia Uniunii Europene – O sută de ani sub sabia psihotronică” (360 de pagini în trei volume ilustrate cu imagini din sculpturile lui CSM) Primul volum este deja publicat, începând cu 9 decembrie 2013, pe revista Confluenţe literare, în opt “Scrisori de tranziţie din Mileniul III către Prinţesa X”. Iar următoarele două volume urmează să le public, în coautorat, sau chiar cvadriautorat, semnate de mai mulţi colaboratori şi prieteni ai Artei-transformării PP-EFB.
Dacă am văzut că de şapte ani criza financiară mondială nu încetează, ba chiar se amplifică, ca la comunişti, în “cincinale”, am decis ca începând cu data de 19 februarie 2015 să trec pe blog contul meu în lei şi în valută.
La urma urmei, conştiinţa şi recunoaşterea valorilor sunt pietrele de temeile pentru fiecare familie, comunitate şi naţiune, fără de care omenirea nu poate supraveţui.
Vă mulţumesc pentru interesul acordat acestui proiect cultural european pe care sper să-l pot merita în întregime sau măcar într-o oarecare măsură.
Cu prietenie şi admiraţie, al dumneavoastră Constantin Sandu Milea
Tel: 0744994454

Cont curent la Banca Română de Dezvoltare BRD Grupe Societe Generale, pe numele Sandu-Milea Constantin: în lei: RO58BRDE080SV45322990800; şi euro în valută: RO16BRDE080SV36875130800

luni, 21 noiembrie 2011

Scrisoare de tranzitie din universul tehnologic - in care suntem eliberati catre nimic - in evolutia naturala a creatiei prin "Arta - transformarii"

Scrisoare de tranzitie din universul tehnologic - in care suntem eliberati catre nimic - in evolutia naturala a creatiei prin "Arta - transformarii"

       Draga doamna Elena,
    Da ! aveti dreptate, Maria a fost doar mama lui Isus, nu si mama lui D-zeu…si totusi, odata am stiut sa zbor…imi aduc aminte ! dovada este sculptura Vanatorul stelelor, prin care am incercat sa unesc trei miscari intr-una singura, din care apare unda genetica replicativa…insa la prima “ aselenizare” am constatat ca de fapt realizasem un “ zbor” fara aripi, asemenea celor 49 de “pasari” ale lui Brancusi…apoi am incercat sa-i construiesc  Vanatorului “ aripi” ( am un rucsac cu studii de aripi in acest sens, pe care il port cu mine in toate peregrinarile mele de trubadur ) insa mai imi lipseste un “ element”, probabil, un instrument de pornire/ oprire/ , si, bineinteles, un „ bilet” - la un spectacol al cerului - de intrare/ iesire –  “ jucat “ fara intoarcere. Jocul cu cerul si cu oamenii este al meu… si cred ca de aceea ma simt vinovat ca in orice clipa pot sari in aer, si ca in urma mea ar putea ramane doar o planeta locuita de fantome si libarci…

   De aceea am decis sa mai raman inca cinci ani in spatiul curbat dintre doua inimi, in cubul dumnezelui biblic desfasurat, spart, si cu dublul lant genetic rupt acum in bucati…( ne de mine, ci de dr. Marker – al meu e inca intreg ) pentru a schimba sensul evolutiei, in sens invers acelor de ceasornic, adica, din universul tehnologic ( in care  suntem eliberati acum catre nimic – desi ma repet, ma simt obligat sa reamintesc: nu vor trece nici cinci ani si, pe pamant, vor fi sute de milioane de someri si pensionari care vor tanji dupa lucru si pensi si nu le vor mai gasi nicaieri ) in evolutia naturala a viului…a noilor creatii de mame genetice din seminte de Inteligenta Luminoasa din care rezulta o noua specie de fiinte de lumina, cu rezonante biofotonice…

   Rolul meu este de a ma ocupa de sensul Axei pamantului, care este in acelasi timp si Axa celor noua ceruri care infasoara pamantul… din primul cer, unde se bat acum cu inversunare ingerii cu demonii, pana in Cerul Cristalin, care se afla in mintea divina. La prima vedere, asa cum se vede lumea din CC, ar putea fi chiar simplu sa scoti acum sacrul din profan si profanul din sacru, avem toate instrumentele genetice si “chivotul”  pentru a realiza lucrul acesta, dar exista o mica problema. Lucrurile simple sunt cel mai greu de facut, iar ca sa te pui in starea de a le face, trebuie mai intai sa intri in “ starea modificata a constiintei”, apoi sa traiesti o “ experienta la limita mortii”, din care se naste o noua “ experienta in afara corpului”.

    Ori, aceste trei mari experiente nu le pot realiza acum oamenii decat in proportie de aprox. 0,5 % din cei sapte miliarde de pamanteni…( iar daca ii mai punem la socoteala si pe “nepamanteni” si pe stramosii nostrii ingropati in “ pamantul gol” - care au rolul de baterii solare si lunare, uni ingropati pe axa Nord-Sud, iar “ceilalti “ pe axa Est-Vest in invers proportional cu patratul distantei dintre spatiul sublunar si spatiul supralunar)  Intrebarea este: cum sa-I mai trezim pe “ceilalti” oameni, care sunt foarte multi, care au acces acum la cea mai mare baza de Date a Universului tehnologic, si care nu sunt nici macar pregatiti sa intre in “ starea modificata a constiintei cosmice”.

   Ei, in acest moment greu, al sfarsitului istorie a unei mari inselatorii umane, sunt mai degraba predispusi sa intre intr-o “ experienta la limita mortii”… am trecut cu totii deja prin astfel de experiente la limita mortii, recent chiar in 2011, in catastrofa ecologica din Japonia, si in cele doua “cutremure” din SUA , care, zic uni ca de fapt au fost doua explozii nucleare in doua orase “experimet” construite de americani inca din anii ’60 din toate” rezervele” lor strategice in aur, platina, plutoniu si volfram, pregatite pentru urmatorii 40 de ani. Ce s-a intamplat acolo se poate doar intui chiar prin pregatirile care se fac acum pe internet pentru anticiparea oamenilor viitorului. Detalii despre ce s-a intamplat, de fapt, in SUA in august  ac. Le puteti gasi si pe site-ul personal al prof.Ion Coja.

   Cred ca de aceea avem inca aces la cele doua forumuri stiintifice, unul academic si conservator, celalalt inca liber si cu o mare deschidere spre o noua reconsiderare a stiintei viului…si a redefinirii bolilor de lumina si a bolilor de intuneric, din care se nasc toate maladiile creatiei si toate dogmele si doctrinele acestei lumi…

   PS: Apropo de vinovatie, eu ma simt  “ vinovat ”  pentru ca stiu deja ce se petrece in mintile, in inimile si in sufletele noastre purtatoare de unda genetica replicativa de celula “Stem” (  si tot incerc sa ma salvazi prin Arta-transformarii Primului Principiu din care s-au ivit in zorii umanitatii cei trei eoni distincti “ Existenta, Forma si Beatitudinea …dar ce ne facem cu “ceilalti “ care nu numai ca sunt vinovati, dar acestia continua sa practice in nestiinta utopia “Paradisului prin distrugerea” omenirii prin genocid cultural…Cum ? Prin accesul la niste “coduri “si  “testamente secrete” prin care se tranzactioneaza de vreo doua sute de ani corabii, tari si zeci de mii de active de stat din peste 400 de tari de catre niste asa zisi “ mandatari” globalisti si globalizati…

   Altfel nu pot sa-mi explic de ce, de exemplu, ( in cazul nostru de arta universala romaneasca ) a fost refuzata opera universalului Brancusi de reprezentantii poporului roman, ( prin cel care a fost cel mai mare critic literar din vremea aceea  - George Calinescu – in “Scrinul negru”, necenzurat, cred ca sunt acolo toate detaliile acestei curioase tranzactii cu mostenirea operei lui Brancusi ) nu pot sa inteleg cum “ testamentul lui Brancusi “ ar fi ajuns pana la urma la …Milita Petrascu ( o artista extrem de controversata, pe care Brancusi a tinut-o “ confidenta” multi ani in atelierul lui la Paris -  aflu abia acum ca aceasta artista la 16 ani cunoaste pe primul ei barbat in persoana lui Pierre Curie ( viitorul sot al celebrei poloneze Marie Curie, care a cucerit America cu un gram de uraniu ) ca fregventa Cabaretul Voltaire din Zurich si ca traia in mare intimitate intr-un cerc de evrei israeliti si sefarzi, printre care era si Marcel Iancu Tristan Tzara si Lenin, acesta din urma ajuns mai tarziu stapanul Rusiei comuniste…

    Nu pot sa-mi explic cum, tot Milita Petrascu, posesoare, probabil, a unor “coduri” si “testamente secrete”, ramane in atelierul ei din Bucuresti ( unde lucra, de altfel, si Brancusi de cate ori venea in tara de la Paris, pana la trecerea in nefiinta a artistului in 1957) …pana la varsta de 85 de ani, cand in anul 1978 trece MP in nefiinta, cum in acesti ani il are ca elev la scoala de arta pe Adrian Costea, curuia ii devine mentor, pe care il initiaza in arta-moderna si, transmitandu-i “ secretele” succesului artei lui Brancusi , il trimite apoi, prin anii ’70, cu “ scrisoare de recomandare” la Tel Aviv, la Marcel Iancu, apoi prin anii ’77 tot cu “ scrisoare de recomandare” la New York, la cel mai mare “ samsar” de artisti, la Leo Castelli…etc…. si astfel incepe cariera celui mai controversat personaj din Romania comunista si post comunista…Adrian Costea.

   De ce spun asta ? Pentru ca aflam tot acum chiar de la Adrian Costea ca el este intiatorul si finantatorul celor sase campanii electorale prezidentiale post decembriste, si consilier personal la toti presedintii pe care i-a votat romanii…ca tot el a spart si dezintegrat PSD-ul…si, surpriza, aproape de neinchipuit, citez din AC: ” si toate acestea fara sa imprumut vreo suma de bani, fara sa am datorii si fara sa ma asociez cu cineva in vreo afacere”, ne marturiseste Adrian Costea in interviu cu Miron Manega…etc. Ce face A C ?  Probabil, tot prin aceste “ scrisori de recomandare “ ajunge in 1999 manadar, in madatul ex.pres.Constantinescu,  la cele 3500 de active de stat, practic la toate activele Romaniei, pe care le vinde cu sute de miliarde de euro unor globalisti globalizati din Guvernul Mondial…

   Ulterior, printr-un telefon anonim, dat in timpul mandatului  ex.pres.Constantinescu, AC este denuntat din Romania, cercetat de statul francez, scapa de toate procesele, supravetuieste dupa 18 operatii de cancer si se intoarce recent in Romania exact in locul de unde a plecat la Paris, pe cand avea doar 21 de  ani, cu “ scrisorile de recomandare” si, probabil, cu toate “codurile” Romaniei de la acea vreme…(  in paranteza fie spus, ca sa afle tot romanul: daca Lenin a fost “stapanul” Rusiei comuniste, pe AC, inainte de al considera “ urmasul si precursorul lui Brancusi”, asa cum il numeste criticul de arta Pavel Susara,  il putem suspecta de faptul ca a fost  mandatarul nr.1 al Romaniei comuniste si post comuniste, si initiatorul si finatatorul a sase campanii electorale prezidentiale… “ fara sa imprumute o suma de bani, fara sa aiba datorii si fara sa se asocieze cu cineva”, asa cum afirma chiar AC )

    Iata de ce cred in celebrul aforism al universalului Brancusi unde spune ca: “  Nu este nevoie ca forma sa fie o moneda acceptata de toata lumea. Forma (in arta ) este o moneda ( de schimb)  pe care fiecare om de geniu o bate cu efigia sa. Cand moneda reuseste sa circule ( pe piata mondiala) , scopul artistului a fost atins; insa cand acceptarea este impusa de catre oficialitati, atunci nu mai are nici o valoare; si se ajunge la inflatie, asa cum se intampla cu oricare opera de arta, care si-a castigat scrisorile de acreditare…” ( banuiesc ca si cu “ scrisorile de recomandare” lasate si primite, mai mult sau mai putin, de la confidenta lui - Milita Petrascu, si de MP lui AC )…

   Iata de ce incep sa cred serios ca este posibil ca toate aceste “ coduri” si “ testamente secrete”, care guverneaza si conduc omenirea, ar putea fi incifrate prin marile opera de arta aflate deja in patrimoniul umanitatii…despre ele vorbesc, de fapt, si Eliade, si Umberto Eco si Dan Brown si ultimul dintre marii romantici care a iubit fara masura lumea aceasta, Ioan Petru Culianu, care, voit, sau probabil din naivitatea lui, pentru ca a deconspirat cateva dintre aceste “coduri secrete ”, oculta mondiala l-au asasinat in modul cel mai bestial, impuscandu-l in miezul zilei , in 21 mai 1991, in cap chiar in weceul celei mai mari universitati de istoria religiilor din lume in SUA…( .alte detalii despre controversatul Adrian Costea, mandatar pe toate activele Romaniei si sculptor,  care  - spune presa - vinde cu sute de milioane de euro la toata “elita” mondiala niste “ instalatii” facute din tevi de inox, argintate si aurite, luate drept sculpturi in stilul lui Brancusi, le gasiti pe blogul lui Miron Manega )

   ( .Dar nu trebuie sa ne fie frica de nimic, caci universul tehnologic este cu adevarat un angrenaj diabolic, in care suntem acum prinsi cu totii, si prin care vom fi eliberati catre nimic…vor veni mereu alti invadatori, mereu alti oameni imbracati in “ fier negru din cer”, vor stapani si vor ucide, dar vor ramane doar cei care nu si-au vandut capul cu pretul inimii si inima cu pretul capului…pentru ca ce este scris in cele sapte-zece carti sacre se va intampla in curant…timpul lucreaza pentru noi acum, si disparitia noastra nu mai este posibila, pentru ca suntem compatibil cu lumea stiintei si cu lumea zeilor inlantuiti in Marele Timp…codul “ 666” este singurul cod compatibil cu poporul Israel, care asa cum se stie deja au facut un salt cuantic prin homozigotare, prin simplitate si puritate genetica…( despre acest cod si despre codul bibliei gasiti detalii pe blogul dr. Toni Victor Moldovan ) …

   Ei sunt deja aici, iar noi suntem pretutindeni si nicaieri…adica in acelasi timp in cer si pe pamant…adica, din raiul sangelui in raiul nimanui si din iadul deznadejdii in iadul smereniei…smerit sunt eu pe un “ loc fara de loc” sau intr-un “ topos atopos “, la confluenta dintre plasma solara si magnetismul biotopului nostru terestru… Sau: cum zice Maica Tereza de Calcuta: “ daca ai ochi , sa vezi. In fiecare loc, oriunde ai merge, vei gasi oameni nedoriti, neiubiti, neingrijiti, respinsi de societate, complet uitati, complet ramasi singuri. Aceasta este cea mai mare saracie a tarilor bogate. De aceea tu trebuie sa fi sfant in pozitia in care te afli, iar eu trebuie sa fiu sfanta in pozitia in care m-a pus Dumnezeu. Asa incat nu e nimic extraordinar sa fi sfant. Sfintenia nu e luxul catorva. Sfintenie este o simpla obligatie pentru mine si pentru tine. Noi am fost creati pentru aceasta. “

   Ave Maria, grazie plena ! arte e amore mio ! Arta- transformarii…

  PS2: Sunt interesat de parerea dvs. despre arta mea sculpturala.  Si, daca aveti bunavointa, va rog sa ma recomandati la cineva in cercul dvs. de prieteni, pentru a tranzactiona aceste lucrari pe piata de arta romaneasca, si nu numai.
  Va multumesc pentru interesul acordat artei mele si pe care sper sa-l pot merita in intregime sau macar intr-o oarecare masura.
 Cu respect si admiratie, constantin milea sandu
 Tel : 0744994454.

Un comentariu:

Vintage Maison spunea...

Va multumesc ! Ati spus atat de multe in aceasta postare incat imi este greu sa raspund (am o minte prea structurata- deformatie profesionala)si trebuie sa mai trec o data prin I.P. Culianu,Ugo Bianchi ,etc. care se pare ca, v-au influentat. Ma intereseaza lucrarile d-voastra si sper sa gasesc si o modalitate concreta de colaborare!
Referitor la afirmatiile d-voastra despre ,,omipotentul " Adrian Costea ..se pare ca, asa este ! (- CE ESTE DE FACUT? http://www.certitudinea.ro/articole/clubul-presei-transatlantice/view/fascinanta-revenire-a-unui-artist-plastic-de-talie-mondiala-adrian-costea Va doresc mult succes si toate cele bune ! Voi reveni !